Usannsynlighetens seier seiret på boklansering i Andebu

Folk strømmer til da Rolf Kåre Håland skal lansere sin nye, filosofiske bok «Usannsynlighetens seier». Andebu bibliotek står pyntet med abstrakte bokforsider i det mange interesserte finner veien inn. Musikk spilles opp, og etterfulgt av gratulasjoner fra diverse representanter fra biblioteket, forlaget og folkeforbundet, går forfatteren opp på scenen med ett smil om munnen.

Rolf Kåre tar ordet, og så fort han begynner på sin godt planlagte presentasjon av boka, sitter publikum som fenget. Håland er innom flere temaer, blant annet hvordan boka ble til, fra omslag til innhold. Han beskriver seg selv som en tenkende, nysgjerrig og rar type, som ikke er redd for å si det han mener. Han oppfordrer også publikum til debatt etter lanseringen.

Foran ett lattermildt publikum leser han utdrag fra den rykende ferske boken. Publikum ser på med store øyne, mens Rolf Kåre leser. Det var nok svært få som visste om edderkoppens og vepsens samarbeid før i går kveld! 

Etter en lærerik presentasjon av boka, åpnet forfatteren for debatt og spørsmål, hvor flere av tilskuerne kommenterte deler av boka og presentasjonen. Forfatterens avsluttende sitat var som følger: «Jeg sitter ikke på alle svarene, men jeg svarer gjerne med ett spørsmål». Så var det duket for salg og signering av bøker, og med en vel gjennomført presentasjon ønsker vi å gratulere Rolf Kåre Håland med ny bok.

(tekst og foto: Sara Nielsen - på utplassering fra Ringshaug ungdomsskole)

Legg igjen en kommentar