Vi presenterer høstens første debutant: Lise Marie Johansson med romanen Lillian B

Lise marie Johansson. Foto (c) Ane Buck / Buck Studio Lise Marie Johansson. Foto (c) Ane Buck / studiobuck.no

Hendene hennes kneppet opp skjorta hans. Løsnet beltet. Sørget for at det ble naken hud mot naken hud. Kroppen trykket seg inntil hans. Gammel rutine tok over.

Etterpå, skrittene hans nedover den gamle trappa. De ga gjenklang i hele huset. Hun tellet dem automatisk. Hørte utgangsdøra slå igjen. Litt etter knirket det i porten. Hun tente en sigarett. Satte seg opp. Slang de høyhælte skoene bort i hjørnet. Reiste seg. Svøpte dyna rundt kroppen. Gikk bort til vinduet. Skimtet stranda og lysene fra Båtforeningens hus. På gressplenen, nærmere huset, den gamle prammen med buken opp. Så trist den så ut. Det skulle morfar visst, at hun brukte huset til å treffe elskeren sin. Til å la seg knulle. For ei hore hun var. Hva var det med henne og menn? Skamrødmen brant. Kvalmen kom i takt med bølgeslagene mot stranda der nede. Igjen hastet hun inn på badet.

I Lillian B følger vi hovedpersonen i ulike faser i livet. Scener fra barndom og ungdom knyttes sammen med hennes liv i nåtid. Den indre smerten og hennes desperate ønske om å høre til, fører ofte til destruktive valg. Hun strever med å være ekte. Lillian B er en roman om svik, avmakt og sorg, men også om å vinne tilbake verdighet og eget liv.

***

Debutant Lise Marie Johansson (f.1963) er født og oppvokst i Larvik, men har bodd flere år i utlandet, blant annet i Nederland. Hun er i dag bosatt på Sandøya utenfor Brevik i Telemark. Hun er utdannet lærer, men har også jobbet flere år i ledende stillinger innen rus- og psykiatrifeltet. I dag jobber Johansson som selvstendig konsulent og rådgiver.

***

Boken kan bestilles her:

cover_lillian-b

Legg igjen en kommentar