87-årige Karin A. Arntzen ute med sin tredje bok "Etterklang"

87-årige Karin A. Arntzen ute med sin tredje bok "Etterklang"

Etterklang og hvitvin

- Nå klipper vi navlestrengen, mente forfatter Karin Arntzen og markerte dermed at boka Etterklang fra nå av skulle leve sitt eget liv. Lanseringen fant plass på Poppelstien Nordstrand eldresenter i Oslo 28. november. Over 30 tilhørere fikk der gleden av å høre Karin lese utdrag av egne noveller, samt bli bokbadet av redaktør Marte Østmoe.

- Oi!, utbrøt Karin, - Bokbading, hva er det?

Dette var altså første gang 87-åringen fikk oppleve noe slikt, men hun så ut til å trives i rollen. Da hun fikk spørsmål om novellesamlingens tittel, svarte hun:

-Etterklang, da tenker jeg på livet som en rekke symfonier ned mange tema, mange satser. Noen voldsomme, noen triste, melankolske, noen stillferdige og glade. Alt du opplever har en etterklang. Så er det en oppgave for hver enkelt å lytte til etterklangen slik at den får tone ned.

Feiringen av bokutgivelsen ble markert med korsang, kringle, kaffe og hvitvin og forfatteren lovet at hun ikke skulle slutte å skrive.

 karin arntzen og marte

Karin Arnø Arntzen er født i 1930 på Nordstrand i Oslo, hvor hun fremdeles bor. Hun er adjunkt med opprykk og har arbeidet som lærer i Osloskolen. Forfatteren har tidligere gitt ut diktsamlingene SOLUR, og ABSOLUTT SOMMER. Som pensjonist er hun aktivt medlem av Pensjonistuniversitetet på Nordstrand, bl. a. som leder av gruppene litteratur og teater, og det var derfor et naturlig sted å lansere boka Etterklang. Det er her hun møter likeverdige og det er hit hun kommer for å diskutere litteratur. Her er forfatteren fotografert sammen med sin redaktør gjennom 1 ½ år, Marte Østmoe.

Om boka:

Etterklang består av 14 noveller. De veksler mellom livsvisdom og det genuint barnslige, melankoli og lekenhet. Fanget for en stund i dette utrolige livet, strekker mennesket seg etter drømmen. Men underveis sloss vi med gresset som gror opp rundt føttene våre.

Dette vet personene vi møter. De er hele tiden i kontakt med sitt sanne, skjære og livredde lille jeg.


Omtalte bøker