Behov for lading? Les vår forfatter Gro Marie Woldseths gode råd i Norsk Ukeblad denne uken

Behov for lading? Les vår forfatter Gro Marie Woldseths gode råd i Norsk Ukeblad denne uken

I fjor kom boken "Til lading" ut, en bok full av erfaringer Gro Marie Woldseth har samlet gjennom mange år. 

– Med boken ønsker jeg å inspirere andre til hverdagslading før det er for sent. Det tar nemlig lengre tid å lade opp et tomt batteri enn å gjøre det underveis. Dette har jeg erfart om kroppen vår gjennom arbeidet mitt, studier og samtaler med andre som har opplevd å bli utbrent og miste energien sin. Hvis du venter for lenge, blir veien tilbake lang og tung, og utmattelsen blir kanskje kronisk, sier forfatteren.

Hun tror at evnen til å lade oss selv før det blir for sent, må lokkes frem. Og veien frem kan bli lang.

– I vårt samfunn lærer vi fra tidlig alder å tilpasse og innordne oss andres ønsker. Noen blir ekstremt gode på det. Det er farlig, for man slutter å lytte til og forstå egne behov. Da er veien kort til utmattelse, og av og til sykdom, både fysisk og psykisk.

woldseth

Hele intervjuet kan du lese i denne ukens Norsk Ukeblad.

Om boken:

Helt fra skolealder lærer vi å overse egne behov. Vi skal tilpasses et fellesskap og innordne oss andres ønsker. Det er viktig å lære seg denne kunsten. Noen blir ekstremt flinke til dette.

Det er mye rundt hver og en av oss som krever oppmerksomhet. Når det føles som om man ikke rekker sitt eget liv, skulle alarmen ha gått. Det er svært ubehagelig å være utladet. Hvis vi gir kroppen hvilepauser, hvor vi lader oss selv jevnlig i hverdagen, blir det lettere å finne tilbake til følelsen av ro når vi er i kaossituasjoner. De gode ladestundene er forebyggende helsevirksomhet, og gir kroppen mulighet til å gi oss informasjon i tide.

Med denne boken ønsker forfatteren å inspirere deg til hverdagslading. Gjennom spørsmål, historier og eksempler fra ulike mennesker, vil hun lede deg gjennom din personlige reise, og formidle kjente og nye lademetoder. I boken har Gro Marie også intervjuet mennesker som forteller sine historier om hvordan de har mistet og fått energi.Omtalte bøker