Debutant Kristine Hardeberg på Lahlums toppliste!

Debutant Kristine Hardeberg på Lahlums toppliste!

Tradisjonen tro presenterer Hans Olav Lahlum hvert år en knippe bøker han anbefaler fra året som har gått, og i år ber han deg blant annet om å sjekke ut Kristine Teresa Grav Hardeberg debutroman «De uskyldige».

Lahlums anbefalinger kommer i form av en liste med 12 rangerte bøker i kategorien romaner og en med 12 i kategorien sakprosa. Under en tilstelning i Oslo mandag kveld tok Hans Olav Lahlum grundig for seg sine favoritter med terningkast og det hele. De 24 anbefalte bøkene er utgitt på ulike forlag, men er alle skrevet av norske forfattere.

lahlumliste

På Lahlums eksklusive lister finner vi navn som Torgrim Eggen, Jo Nesbø, Shazia Majid, Torkil Damhaug, Nina Lykke, Maja Lunde og ikke minst Kristine Teresa Grav Hardeberg fra Liv forlag. Debutanten forteller til Oppland Arbeiderblad at hun ble helt satt ut da hun så navnet sitt på lista.

kristine og lahlum

- Jeg skjønner det ikke enda, jeg ble helt satt ut, sier hun og synes det er sjenerøst av Hans Olav Lahlum å bruke såpass mye tid på å fronte andre forfattere. – Det er mange tunge navn på lista, og jeg er den eneste med bok på et lite forlag.

kristine signrer 1

Vi gratulerer forfatteren med å svært velfortjent å ha havnet i det gode selskap!

Du kan lese mer om boken her:

"Vi er heldige, sa han, og stirret ut i luften, – som kan bo akkurat her! Som kan gå på disse brosteinene som er tråkket flate og glatte gjennom hundrevis av år, av mennesker med evigheten som mål og hele verden som perspektiv."

Sandra leter etter faren sin, en jakt som fører henne fra en liten bygd på Vestlandet til Firenze i Italia, byen som er hennes eneste spor. Men, søket etter faren skal vise seg å avsløre sjokkerende hemmeligheter om begge foreldrene. Under buegangene i Europas aller første barnehjem opplever Sandra hvordan historie og nåtid henger sammen, hvor sterkt båndet mellom mor og barn kan være.

For parallelt med Sandras historie følger vi også Teresa, en oppvakt jente i frigjøringskrigens Italia, en tid da muligheter og begrensninger går hånd i hånd. Mest av alt ønsker hun seg utdannelse, men følgene vil bli skjebnesvangre for henne – og for Sandra. Er det mulig å stole på et annet menneske?

De uskyldige handler om livsvalg og tilhørighet, om mysterier og håp.
Bli med inn i inn i de trange gatene i en av de viktigste italienske renessansebyene i denne gripende slektsromanen som portretterer både skjørheten og styrken i det å være en familie.Omtalte bøker