Diskusjon og liv under lanseringen av "Ti stille dager"

Diskusjon og liv under lanseringen av "Ti stille dager"

Er stillheten skummel? Er ensomheten slem? Blir man et bedre menneske av å meditere?

Slike spørsmål ble diskutert på årets siste dag i august. Anledningen var bokbad av ble forfatter Mette Werner. Sjefsredaktør på Lyst forlag, Marte Østmoe ledet samtalen, men ble godt hjulpet av et lyttende publikum med interesse både for litteratur, dramaturgi, og  ytre- og indre reiser.

marte og werner

Hovedpersonen i boka "Ti stille dager", den 42 år gamle Siv, reiser til India egentlig for å skrive om kunst. Hun benytter anledningen til å meditere.

“ Jeg kunne ikke skrive om en dame som gjør dette for første gang, forklarer Werner. “ Det ville blitt for overfladisk. Siv er kjent med meditasjon som metode og på den måten får også leseren en dypere forståelse og innsikt i meditasjonens virkekraft." 

wernerlansering

Werner hadde funnet fram musikk som brakte gjestene til Indiske strøk. Bokbadet fant også sted på Unity Senter i Møllergata 23, i Oslo. Senterets slagord er " Fred i verden begynner med fred i deg selv."  Det er nettopp denne roen som Siv leter etter under sine ti stille dager i India.

Bjellene på pagoden klinger klart gjennom mørket. Under stjernene utenfor venter over hundre kvinner med puter og sjal. Noen hvisker, andre står i egne tanker og skraper med føttene i sanden, som hester får et løp. Indiske kvinner i sari med svart hår i topp eller flette. De hvite er hoder høyere, i posebukser med håret utslått. En av dem er Siv. En norsk kunsthistoriker på reise i India for å skrive om religiøs kunst. Etter måneder med tog imellom byer og fjell, skal hun endelig falle til ro på en pute med beina i kors. I "Ti stille dager" følger vi Siv gjennom et kurs i meditasjon. Inntrykk fra reisen blander seg med tanker om livet der hjemme. Kan Buddhas lære være veien til lykke?Omtalte bøker