Fanger tidsånden i prestasjonssamfunnet: "Hvordan gi litt mer f*en"

Fanger tidsånden i prestasjonssamfunnet: "Hvordan gi litt mer f*en"

Hvordan gi litt mer f*en har blitt anmeldt  i Psykologtidskriftet, et blad som leses av nær sagt alle psykologer i Norge og mange andre med interesse for psykisk helse. Psykolog Hektor Havgaard skriver blant annet:

"Hvordan gi litt mer f*en fanger tidsånden i prestasjonssamfunnet. Mange strever med urimelige høye krav til seg selv, de har en hard indre kritiker, og bruker mye tid på grubling og bekymring. Boken gir ikke alle svarene, men den presenterer en aksepterende og normaliserende holdning til våre tanker og følelser ... ... Denne boken representerer noe av en dreining i min psykologrolle. Jeg søker i større grad å gi kunnskap, slik at pasienter kan frigjøre seg og bli sine egne terapeuter."

faen

Mer om boken:

«En god resept på et godt liv er å gi litt mer faen» sa Per Fugelli i 2009.

Det er godt tenkt - men livet er ofte komplekst og utfordrende, og det er ikke alltid like lett å gi faen i bekymringer og hverdagsstress, grubling, tankekjør og sin egen indre kritiske stemme. Spørsmålet blir derfor: hva kan vi egentlig gi mer faen i? Og viktigst av alt: hvordan gjør vi det?
Denne boken handler om normalpsykologien ved det å være menneske. Den handler om hva som skjer med oss dersom vi prøver å mestre livets utfordringer gjennom å gruble på fortiden, stresse i nuet og bekymre oss for morgendagen, og om hvordan vi kan ta mer bevisste valg om hva vi trygt kan bruke mindre tid og krefter på.

Boken er forøvrig garantert fri for «visdomsord-i-solnedgang» og «Bli-en-vinner»-teknikker.

***Omtalte bøker