Flott anmeldelse av Bjørn Dahls "Krigerne" i Romerikes Blad

Flott anmeldelse av Bjørn Dahls "Krigerne" i Romerikes Blad

Bjørn Dahls roman "Krigerne" er nå blitt anmeldt i Romerikes Blad. Der kan man blant annet lese:

Krigerne er en farlig spennende historie der hovedhandlingen foregår høsten 2015, i Hurdal, Libanon, Syria og Oslo. … Konfliktene i Midtøsten tegnes ikke i svart/hvitt – virkeligheten er for kompleks til det, men sivilbefolkningen fortjener som i alle kriger ensidig sympati. I Norge gikk likevel diskusjonen om grensene burde stenges i 2015, og i Sverige brant flyktningmottak. I Paris angrep IS-terrorister et konsertlokale. Europa skalv. Hovedpersonene vender under trussel fra IS tilbake til Norge, men blir hjemsøkt av nye trusler. Ikke engang i Hurdals djupe skoger er de trygge.

I Krigerne tegnes ingen enkle helteskikkelser. Hovedpersonene kjemper med sine svake sider, men viser også sterke menneskelig kvaliteter og utholdenhet i kampen for det de tror på. Problemstillinger som hvor grensene går mellom skyld og uskyld, løgn og fortielse blir reist ...

Krigerne er en fortelling det skal være vanskelig å legge fra seg. Krigerne er spenning til ettertanke.

Les hele anmeldelsen her: https://www.rb.no/kultur/litteratur/jessheim/ny-roman-fra-bjorn-dahl/s/5-43-944262

Bjørn Dahl er tidligere blitt intervjuet av flere aviser i forbindelse med bokutgivelsen:

bjørn dahl i ullensaker bladIntervju i Ullensaker Blad.

krigerne i jessheimpuls

Intervju i Jessheims Puls

 

 

Om boken:

Når Bern Juv settes fri etter å ha sonet tre drap han hevder ikke å ha begått, ser han fram mot ensomheten og et liv i pakt med naturen, men fortida innhenter den forhenværende Unifil-soldaten allerede ved porten: Ekskjæresten Minken nekter å gi ham opp.

Bern rekker knapt hjem før en tvilsom privatdetektiv vil at han skal be saken sin gjenopptatt. Samtidig dukker det opp et nytt lik som forbindes med forbrytelsen Bern ble dømt for. Vil han igjen bli mistenkt?
Minken foreslår at han skal bli med til Libanon, der hun arbeider med humanitære prosjekter. Flyktningleirene som Minken jobber i finansieres på en lyssky måte. Nå er flere ute etter ressursene – og de er villige til å gå over lik. Igjen befinner Bern seg i stormens øye, i landet som har merket ham for livet.

Krigerne er en actionfylt spenningshistorie om gråsoner og mål som helliger midlene.Omtalte bøker