"Før himmelen roper deg hjem": Et imponerende stykke arbeid

"Før himmelen roper deg hjem": Et imponerende stykke arbeid

Tidsskriftet KULT - for kunst, kultur og samfunnsspørsmål - har nylig gjenoppstått etter en tids pause, og framstår nå som et nytt og moderne magasin, med ny design og eksklusivt papir. Det første nummeret kom før jul, nå er nummer to i handelen der den nye redaksjonen presenterer et godt og fyldig innhold med hovedvekt på kulturlivet i Vestfold, deriblant litteratur.

I årets første nummer har Anniken Bjønnes skrevet en grundig og positiv anmeldelse av Eva Mjøen Brantenbergs bok "Før himmelen roper deg hjem" der hun konkluderer med:

Det er mange som har lest romanen her i distriktet, og anmeldelsene har vært rosende. Jeg føyer meg til disse. Det er blitt en svært lesverdig bok for både den som er ute etter en godt fortalt historie, den som er nysgjerrig på livet på øyene for over to hundre år siden, og den som vil bli bedre kjent med menneskene som befolket vårt distrikt og gar lagt grunnen for våre liv i dag. Denne boken er et imponerende stykke arbeid. Vi ønsker oss mer. 

 

før himmelen roper deg hjem i kult

Om boken:

"Før himmelen roper deg hjem" er en historisk roman fra Vestfold, med hendelser fra siste del av 1700 -tallet. Boken bygger på autentisk materiale og solid kildegransking. Historien er spunnet rundt Maria Haakonsdatters liv.

Dette er en roman om hverdagsmenneskene som har gått foran oss, de som har bygget landet med sitt slit og liv.

Utgangspunktet er Medø Gård på Tjøme i Vestfold, der vi møter Maria Haakonsdatter og får følge hennes liv gjennom sorg og savn, bygdeslarv og barselfare, kjærlighet og tap. 

*** Omtalte bøker