Fullt hus da Christer Mjåset bokbadet Kjetil Karlsen i Trondheims Litteraturhus

Fullt hus da Christer Mjåset bokbadet Kjetil Karlsen i Trondheims Litteraturhus

IMG_0466

Sør-Trøndelag Legeforening inviterte 1.mars til vintercafé på Litteraturhuset i Trondheim, der forteller og kåsør Hege Merakerås snakket om Den gode historien

«Vi omgir oss alle med historier – på bussen, i lunchen, eller ved ei sykehusseng. Jeg har gjort historier til levebrødet mitt, og har som mål å gjøre verden både litt klokere og litt morsommere»

 28467914_10155177874312190_2245358198267476068_n

Deretter var det bokbad med to som nettopp er opptatt av den gode historien,  forfatterne og legene Kjetil Karlsen og Christer Mjåset. Kjetil Karlsen er anestesilege og forfatter,  kommer fra Trondheim og er aktuell med boka : Jeg, Tuva og stemmen til Iron Maiden. Christer Mjåset er lege, forfatter, leder i Yngre legers forening (Ylf) og visepresident i legeforeningen. 

IMG_0463

Christer Mjåset, som selv debuterte i 2003 og har et lengre forfatterskap bak seg, inntok denne kvelden rollen som bokbader av den ferske LIV-forfatteren Kjetil Karlsen, som debuterte senhøsten 2017 med "Jeg, Tuva og stemmen til Iron Maiden. En generasjonsroman om drømmer, idealisme og de uslitelige båndene som binder foreldre og barn sammen.

IMG_0465

De vinterlige forholdene på utsiden til tross, lokalet var fullt, og over 100 stykker hadde trosset kulden for å få høre de to legene snakke om litteratur og forfatterliv generelt og Kjetil Karlsens debutbok spesielt. Deretter ble det hele selvfølgelig ble avsluttet med boksalg og signering.

IMG_0464

 

Om romanen: Jeg, Tuva og stemmen til Iron Maiden:

Som gutt er Thomas Nordvik og storesøster Veronica vitne til at nabogutten Ola blir påkjørt og drept av toget. Det er faren deres som kjører toget, og denne hendelsen forandrer alt for familien. Thomas og Veronica holder hemmelig for faren at de lekte ved jernbanelinja. Hemmeligheten binder søsknene tettere og tettere sammen, samtidig som den lille familien rammes av en rekke dramatiske hendelser. Skjer alt dette fordi Thomas er skyld i Olas død?
Thomas er svært flink til å synge, og flykter inn i drømmer om å bli vokalist i Iron Maiden.

Nesten tretti år etter er datteren Tuva på Utøya. Datoen er 22. juli 2011. Thomas Nordvik har kontakt med henne på telefon da katastrofen treffer den lille øya, men han har ingen mulighet til å hjelpe henne.Omtalte bøker