Fullt hus for Tore Tveit og Eldrid Lunden på Litteraturhuset i Skien

Fullt hus for Tore Tveit og Eldrid Lunden på Litteraturhuset i Skien

Det var fullt hus på Ibsenhuset i Skien da det var duket for bokbad, føde for sjelen og litterære betraktninger på Ibsenhuset, med forfatterne Tore Tveit og Eldrid Lunden.

Tveit tok seg en skjønnlitterær pause på 17 år, men har nå kommet tilbake med romanen «Min mor døde barnløs». Hans forrige roman var «York Pub», som kom ut i 2002. Begge romanene har Skien som sin kulisse.

tore tveit i varden

Lunden bor i Bø, og hennes siste diktsamling, «Det er berre eit spørsmål om tid» fra 2018, er nominert til Nordisk råds litteraturpris 2019.

Med Endre Ruset og Anne Spånem som samtalepartnere reflekterte de over sine lange karrierer og ferskeste verk.

 

Tore Tveit gjør comeback som romanforfatter etter 17 år med boka Min mor døde barnløs, utgitt på Liv Forlag forsommeren 2019.

Den førtidspensjonerte Skiens-læreren Knut Oskar Pedersen er en særing og en einstøing, men når han begynner å fundere over hvem moren hans var, som tilbrakte de seks første årene av hans liv på mentalsykehus, og som deretter døde, begynner livet hans langsomt å endre seg. Han blir vennligere innstilt overfor naboene, og ikke minst, han får bedre kontakt med faren, som alltid har vært en lukket mann.

Skiensforfatteren har en lang rekke utgivelser bak seg. Siste romanutgivelse var York Pub i 2002, en av Skien biblioteks utvalgte titler på Den litterære titopperen, et formidlingsprosjekt i Bokåret 2019.

Tveit debuterte i 1974 med novelleboka Hvorfor banker ingen på?.Omtalte bøker