Fullt hus under lanseringen av "Jenta med den grønne skjorta" på Litteraturhuset i Oslo

Fullt hus under lanseringen av "Jenta med den grønne skjorta" på Litteraturhuset i Oslo

Bosnisk Kulturforening Preporod hadde gleden av å invitere til en litteraturkveld med Heidi Auensen og å presentere hennes debutbok "Jenta med den grønne skjorta". Boka er blant de første skjønnlitterære verk utgitt i Norge med Bosnia-krigen som inspirasjon, og forteller historien om en ung jente hvem sitt liv ble totalforandret av tragiske hendelser i Bosnia på 90-tallet.

Foto Fahro KonjohdzicFoto Fahro Konjohdzic

Kvelden ble avholdt på Litteraturhuset i Oslo, og det var absolutt fullt hus. Forfatteren ble bokbadet av redaktør og forfatter Anita Berglund.

Foto Fahro KonhjodzicFoto Fahro Konhjodzic

Etterpå var det selvfølgelig tid for signering.

jenta på litteraturhuset signering

Les fyldig referat fra lanseringen her: http://journalen.oslomet.no/2018/11/boklansering

Om boken:

"Hva om du levde i et land hvor sola skinte de fleste månedene i året, og hvor det aldri var kaldere enn et par minusgrader hvert femte år i januar. I et land midt i Europa hvor du hadde det du trengte, ganske bra hadde du det, faktisk, og det så ut til å bare bli bedre. Du elsket landet ditt, og du elsket livet. Du fikk deg en smell av livet, du måtte justere drømmene dine, men du var trygg, du hadde familien rundt deg - du kunne leve med det. Du likte Alphaville og 80-tallsmusikk, favorittskuespilleren din var Arnold Schwarzenegger, du elsket film, ønsket kanskje at du var høyere, hvem ønsker ikke det, du var kanskje litt lavere enn de fleste, men alt i alt. Det meste var bra. Livet var godt. Til en dag. Noen bestemte at du måtte dra. Du og familien din. Ikke alle, men dere. Dere var ikke verdige. Dere var plutselig annerledes. Dere ba til gud på feil måte. Og for å berge livet måtte dere flykte. Kan du tenke deg noe sånt? Det kunne vært her, du er klar over det? Det kunne vært hvor som helst. Men det skjedde i Jugoslavia, i Bosnia og Hercegovina for 25 år siden. Det skjer andre steder idag. En helt vanlig veltilpasset familie måtte flykte. Fra hjemmet sitt, fra livet sitt, fra venner og familie som ikke kunne dra. Noen måtte flykte og noen fikk være. Men alle fikk de et helvete. Du forstår det kanskje ikke, men prøv å tenke deg. Det kan skje her også. Kan du prøve å forestille deg hvordan det er?
Når du har lest Jenta med den grønne skjorta håper jeg at du vil se litt annerledes på de menneskene vi bare kaller flyktninger."Omtalte bøker