Fullt på biblioteket i Larvik under Putin-foredrag

Fullt på biblioteket i Larvik under Putin-foredrag

Det var knapt et ledig sete da Richard Bærug - opprinnelig fra Brunlanes i Larvik, men nå bosatt i Georgia og Latvia - inntok scenen på Larvik bibliotek. Bærug har doktorgrad innen medievitenskap, og i boken "Putins Presse" ser han med et kritisk øye på russisk media og propaganda. 

Boken er inndelt tematisk, hvor leserne blant annet får innblikk i hvordan russisk statskontrollert media presenterer Norge, Tsjetsjenia, Ukraina og Den russisk-georgiske krigen. Det ble trukket på smilebånd og ristet på hodet, da Bærug fortalte at Irina Bergseth - tobarnsmor og journalist, og blant dem som oftest får uttale seg om Norge på de statskontrollerte russiske fjernsynskanalene - betegner Norge som "... et av de mest perverse landene i verden." Hun forteller at i Norge aksepteres pedofili og incest, at det er normalt at brødre og søstre har sex og at det vurderes å legalisere ekteskap mellom voksne og barn. 

"Putins Presse" er en solid og grundig bok, og Bærug hadde naturlig nok ikke tid til å gå i dybden på de ulike temaene. Timen som var satt av var likevel nok til å pirre manges nysgjerrighet, og forfatteren signerte villig til de mange som fikk sikret seg en bok denne kvelden. 

Onsdag 21/3 går turen videre til Oslo, hvor Bærug vil holde foredrag kl 17:30 på Deichman Majorstuen. Omtalte bøker