"Gjenkomst" anmeldt i Fædrelandsvennen: "... godt skrudd sammen og godt fortalt"

"Gjenkomst" anmeldt i Fædrelandsvennen: "... godt skrudd sammen og godt fortalt"

Jørn Arnold Jensens debutbok "Gjenkomst" er anmeldt i Fædrelandsvennen. Anmelder Emil Otto Syvertsen skriver blant annet: 

Jørn A. Jensen lykkes langt på vei med elleve noveller i en sjanger der Bing & Brinsværd til nå har vært kongene på haugen. 

Jørn A. Jensen (født 1953), fra Kristiansand, debuterer med en novellesamling i science-fiction-sjangeren. Elleve fortellinger av ulik lengde gir både noen riss og noen grøss der de åpner dører til en ukjent men ikke uvarslet fremtid. Vi møter mennesker som lever på restene av et samfunn som er gått til grunne. Her er mennesker som er fraktet til andre og fjerntliggende planeter i det store eksodus, evakueringen av milliarder ved hjelp av enorme romskip styrt av blekksprutaktige vesener med uant intelligens, og vi møter noen av de få som ble igjen. Noen ganger møter vi mennesker som vi blir i tvil om, hvor mye mennesker er de egentlig, og hvor mye av dem er kunstig, hvor mye er hologram og hvor mye er kybernetikk. Mange av fortellingene er godt skrudd sammen og godt fortalt, og den lengste fortellingen, «Sergei», gjør inntrykk og er nok den jeg vil huske lengst. 

Samlingen totalt endte på terningkast fire, og du kan lese hele anmeldelsen i Fædrrelandsvennen her. (Bak betalingsmur.)

Om boken:

Dører til andre verdener …

To vaktmestre driver med langt mer enn vedlikehold.

Fire skjebner blir knyttet sammen etter den store katastrofen.

En huseier er besatt av den nye leieboeren.

I et hemmelig forskningsanlegg befinner det seg en manet med hjernekraft som overgår alt vitenskapen kjenner til.

En guddommelig gjenkomst utløser forhåpninger og frykt.

Disse og seks andre gløtt inn i mulige verdener utgjør Norges første samling science fiction-noveller på flere år. Fortellingene byr på undring, dramatikk og satire, men handler først og fremst om individer som lengter, drømmer, funderer og kjemper.

***Omtalte bøker