God mediainteresse for Einar Wexelsen og hans debutroman

God mediainteresse for Einar Wexelsen og hans debutroman

Det er sjelden debutanter får mye oppmerksomhet i media, men da kulturpersonlighet Einar Wexelsen nylig debuterte med romanen "Daniels krig"  fattet flere aviser interesse. Blant annet Narvikavisen Fremover, Sandefjord Blad og Tønsberg Blad.

Einar Wexelsen har vært generalsekretær i Fortidsminneforeningen, sjef for Sandefjordmuseene, direktør for Haugar Vestfold Kunstmuseum og sjef for Stenersenmuseet i Oslo. Han har hatt en rekke verv i norsk museumsvesen og har også vært engasjert internasjonalt. Wexelsen har skrevet flere bøker om kunst og om kulturhistorie, men «Daniels krig» er hans debut som skjønnlitterær forfatter.

19.11.22 Tonsbergs Blad - Wexelsen

 

Om boken:

Den fantasifulle Daniel Forsberg vokser opp i Narvik på 1940- og 1950-tallet, en by med dype spor etter andre verdenskrig. Farens merkelige død driver ham på flukt fra seg selv og gir ham en egen krig å utkjempe. Mye av fortellingens bakteppe er basert på virkelige hendelser fra krigen i Nord-Norge som varte i en måned etter at resten av landet hadde kapitulert. Daniel kommer i kontakt med mennesker som er preget av krigen på forskjellig vis, også fra andre steder. Det nære forholdet til to av dem og deres erfaringer hjelper ham til å ta et endelig oppgjør med seg selv og sin egen traumatiske fortid. Omtalte bøker