Gratulerer debutant Elin Dahling med strålende femmer i ØP

Gratulerer debutant Elin Dahling med strålende femmer i ØP

Å utgi debutanter er ofte både utfordrende og spennende, siden de tross alt er helt ferske som forfattere og ofte har mye å lære. De fleste forlag tar derfor inn veldig få forfattere i året. Vi synes derimot debutanter et noe av det morsomste å jobbe med, det å se dem blomstre som forfattere og ikke minst, gleden deres første gang de holder egen bok i hånden. Likevel er det en kjennsgjerning at en debutant sjelden er helt ferdig utviklet som forfatter. Det er jo snakk om den aller første boken og de fleste blir jo bedre med trening, være seg som forfatter eller i andre deler av livet.

Derfor er det ekstra morsomt de gangene forfatteren virkelig lykkes ved første forsøk, slik som i dette tilfelle. Etter flere år med fokusert skriving, lanserte Elin Dahling  sin debutbok "Opphav" i forrige uke. I kveld fikk romanen sin aller første, og velfortjent strålende anmeldelse.

Vi er minst like glade som forfatteren!

En vakker femmer i Østlandsposten, der kulturjournalist Kjersti Bache blant annet skriver:

terning_5

Elin Dahling forteller levende og nært, om hun er i nåtid eller flere hundre år unna. Hun kan kunsten å gjøre historien levende og troverdig. Med et språk som er muntlig og direkte. Spesielt godt liker jeg at hun bruker a-endinger, og et skriftlig språk som ligger opp mot talespråket.

Det er sterke historier Dahling forteller. Menneskelige skjebner som hører til i en mørk tid av verdenshistorien. I et intervju med ØP sier Elin Dahling at hun holder på med en ny bok. Det synes jeg er en god idé!

 

Om boken:

30 år gamle Asta gjør det slutt med samboeren, selger leiligheten og sier opp jobben. Når videre studieplaner i Oslo går i vasken, setter hun kursen over det mektige Atlanterhavet, til brennheit sol, strender og jungel i Bahia, Brasil.

Der møter hun Tiago, som synes verden virker stor og utilgjengelig, og mulighetene begrensede. Nysgjerrige og lidenskapelige finner de styrke, i hverandre og i historien, til å bryte kulturelle barrierer, til å skape seg ei framtid sammen. For de er ikke de første skjebnen fører over oseaner, de er ikke alene om å måtte finne nytt fotfeste, om å måtte leve et liv de ikke har forestilt seg.

Handlingen i denne romanen spenner over 500 år og tre kontinenter. En fargerik fortelling, om intuisjon, lengsel, kjærlighet, og det universelle behovet for tilhørighet.Omtalte bøker