Hør forfatter Unni Ranheim snakke om skam og svik på NRK Østafjells

Hør forfatter Unni Ranheim snakke om skam og svik på NRK Østafjells

Boka "Det begynner å ligne et liv ..." er nylig kommet fra trykkeriet. Boken består av intervjuer med pårørende til rusavhengige, og har allerede fått stor oppmerksomhet. 

Det begynner å ligne et liv ... handler om pårørende l rusmisbrukere og deres hverdag. Mødre, fedre, besteforeldre, søsken, voksne barn og venner forteller i boken om sykdom, om kjærlighet, om sorg, om utholdenhet, om torpedoer, om tyveri, om svik og atter svik, om lettelsen når den rusavhengige sitter inne, og om skammen.

Skammen over ikke å fikse livet, over å være en pårørende – og over at man skammer seg. Og ikke minst, om fortvilelsen over ikke å bli se og få hjelp fra helsevesenet. Belastninger skapes, stressnivået øker og spenningene setter seg i kroppen. I tillegg til alle de pårørende møter du også en biskop, forskere, helsepersonell og ansatte i behandlingsinstitusjoner og organisasjoner.

Olaug Vervik Bollestad (Krf.), leder av Helse- og Omsorgskomiteen på Stortinget har skrevet forordet i boken:

«Det er en sterk bok Unni Ranheim har skrevet om pårørende l rusmisbrukere. Historiene gjør inntrykk, tårene triller. Det er så mye smerte, skam og sårbarhet.Så mye omsorg, empati og godhet. Så mye skuffelse og kjærlighet, så mye håpløshet og håp.
... Å være pårørende l en rusavhengig er krevende fordi mange følelser kommer i kok: En elsker og en hater.»

Her kan du høre forfatteren Unni Ranheim fortelle om boken på Nrk Østafjells: https://radio.nrk.no/serie/distriktsprogram-vestfold/DKVE02009318/09-05-2018#t=40m00s

 

 Omtalte bøker