Hvis Tara fikk velge, så velger de "Venteromsnoveller"

Hvis Tara fikk velge, så velger de "Venteromsnoveller"

Tonje A. Lissandrin debuterte som forfatter med boken "Venteromsnoveller" rett før påske. Det er sjelden ukjente novelleforfattere og bøkene deres får noen særlig oppmerksomhet, men heldigvis finnes det unntak. I går kunne man lese en fin artikkel om den nybakte forfatteren i avisen Fjell-Lom:

tonjr i røros

og dette nummeret av Tara har også oppdaget den fine novellesamlingen.

venteromsnoveller i tara

TARA skriver blant annet: 

"Akkurat som deg og meg søker karakterene i «Venteromsnoveller» forklaringer, logikk og mening i tilværelsen. Som kvinnen som drikker amarone på hverdager og alenefaren som sliter med både Big Bang og sjokolade. Tonje A. Lissandrin har skrevet et knippe gode, korte, bittersøte noveller som får deg til å tenke – uansett hvor du finner det for godt å ta deg et lite litterært friminutt."

***

Venteromsnoveller kan bestilles hos din lokale bokhandel eller direkte i forlagets nettbutikk her: 

http://forlagshusetivestfold.no/venteromsnoveller-tonje-a-lissandrin

 

Venteromsnoveller er korte, bittersøte noveller tilegnet pausene. Ventetiden. Holdeplassen. Kaffekoppen.

Vi møter en mann som ikke kommer seg ut av maleriet. Vi møter en annen som har havnet bakerst i eks-damas klesskap. Vi møter kvinnen som drikker Amarone på en helt vanlig hverdag, samt alenefaren som sliter både med Big Bang og med sjokoladekake.

Det handler om å strande på alternativ musikksjappe under evakueringen av Boston, om å hoppe ut av et fly med drømmene sine som lodd og om å holde seg fast i et moteblad mens gulvet på venterommet bikker nedover mot et stup.

– Det hadde sett ut som en ulykke, er noe av det siste Anna rekker å si før hun sporløst forsvinner.
Felles for alle karakterene i Venteromsnoveller er at de, på linje med deg og meg, søker forklaringer, logikk og mening i tilværelsen.Omtalte bøker