Kan Buddhas lære være veien til lykke? Svaret kan finnes i "Ti stille dager"

Kan Buddhas lære være veien til lykke? Svaret kan finnes i "Ti stille dager"

Kan Buddhas lære være veien til lykke?

Det svaret kan det hende du finner i romanen "Ti stille dager" som i disse dager er på vei ut til bokhandlerne.

Bjellene på pagoden klinger klart gjennom mørket. Under stjernene utenfor venter over hundre kvinner med puter og sjal. Noen hvisker, andre står i egne tanker og skraper med føttene i sanden, som hester før et løp. Indiske kvinner i sari med svart hår i topp eller flette. De hvite er hoder høyere, i posebukser med håret utslått.

En av dem er Siv. En norsk kunsthistoriker på reise i India for å skrive om religiøs kunst. Etter måneder med tog mellom byer og fjell, skal hun endelig falle til ro på en pute med bena i kors. I Ti stille dager følger vi Siv gjennom et kurs i meditasjon. Inntrykk fra reisen blander seg med tanker om livet der hjemme.

mette werner med ti stille dager

Forfatter Mette Werner har mer enn 30 års erfaring med stille meditasjon. Hun debuterte som forfatter med en novelle i Vinduet i 1978. Siden har hun publisert flere noveller i tidsskrifter og NRK radio. Werner har skrevet artikler, hørespill og kortfilmmanus. Novellefilmen Reisen ble kåret til Norges beste kortfilm i 1982 og ble beste fiksjonsfilm på festivalen i Tampere, Finland året etter.Omtalte bøker