Lege debuterer med skjønnlitterær om Utøya

Lege debuterer med skjønnlitterær om Utøya

Kjetil Karlsen jobber til daglig som anestesilege. Mange ville nok synes at det er spennende nok, men nå kan legen også titulere seg forfatter. Han debuterer med romanen "Jeg, Tuva og stemmen til Iron Maiden" en oppvekstroman der deler av handlingen omhandler terroren på Utøya. Debutanten selv føler at det har vært et tabulagt området, og håper han ikke sårer noen.

kjetil karlsen

- Så vidt jeg kjenner til er min roman den første som handler om selve dagen 22. juli. Klart jeg er spent på hvordan dette mottas. Jeg vil ikke såre noen. Jeg vil ikke tråkke de overlevende og etterlatte på tærne. Jeg har prøvd å gjøre alt så respektfullt jeg kan, gjøre alt for at det ikke skal virke spekulativt.

Tidsskriftet "Overlegen" intervjuet nylig debutanten over to sider:

kjetil karlsen i overlegen

Om boken:

Som gutt er Thomas Nordvik og storesøster Veronica vitne til at nabogutten Ola blir påkjørt og drept av toget. Det er faren deres som kjører toget, og denne hendelsen forandrer alt for familien. Thomas og Veronica holder hemmelig for faren at de lekte ved jernbanelinja. Hemmeligheten binder søsknene tettere og tettere sammen, samtidig som den lille familien rammes av en rekke dramatiske hendelser. Skjer alt dette fordi Thomas er skyld i Olas død?
Thomas er svært flink til å synge, og flykter inn i drømmer om å bli vokalist i Iron Maiden.

Nesten tretti år etter er datteren Tuva på Utøya. Datoen er 22. juli 2011. Thomas Nordvik har kontakt med henne på telefon da katastrofen treffer den lille øya, men han har ingen mulighet til å hjelpe henne.

Jeg, Tuva og stemmen til Iron Maiden er en medrivende generasjonsroman om drømmer, idealisme og de uslitelige båndene som binder foreldre og barn sammen.Omtalte bøker