Les om boken "De uskyldige" og debutant Kristine Hardeberg i Namdalen

Les om boken "De uskyldige" og debutant Kristine Hardeberg i Namdalen

Kristine Hardeberg debuterte denne uken med en roman om Europas eldste barnehjem. Hun brukte sju år på debutboka «De uskyldige» - som tar med leseren på en lærerik reise gjennom renessansebyen Firenze.

 - Dette er definitivt mitt lengste svangerskap, sier firebarnsmoren Kristine T. Grav Hardeberg til avisen Namdalen. Hele sju år har hun brukt på boka «De uskyldige».

- Jeg har nedlagt utallige timer både med penn og skrivebok, bak tastaturet og med research - i alt fra klostre til det nevnte barnehjemmet i Firenze, og i et steinhuggerverksted i Trondheim, forteller hun.

Ei vandring i Firenze Handlinga i «De uskyldige» tar for seg Europas eldste barnehjem, Ospedale degli Innocenti, som ligger i Firenze.

- Her har uønskede spedbarn blitt forlatt helt siden 1400-tallet. Det handler om barn uten foreldre, om foreldre uten barn. Og om en kvinne som i 1995 reiser fra ei bygd på Vestlandet til Firenze, på jakt etter faren sin. Og så er det masse kunst, historie, noe musikk og masse Firenze. Boka er i seg selv ei vandring i denne vakre renessansebyen, forteller forfatteren. 

namdalenOmtalte bøker