Les om Margaret Solberg og hennes viktige poesibok "Blomster og nødvendighet" i Romerikes Blad

Les om Margaret Solberg og hennes viktige poesibok "Blomster og nødvendighet" i Romerikes Blad

Margaret Solberg jobber som klinisk spesialist i psykiatrisk sykepleie ved Ahus. Her møter hun daglig mennesker som har opplevd krig og konflikt på kroppen.

- Jeg har jobbet med ulike typer traumer i 30 år. De siste 18 årene har jeg i tillegg jobbet med pasienter fra hele verden. Det har fått meg til å tenke mye rundt vold, makt og konflikt, og gitt meg lyst til å skrive. Jeg har brukt mye kunst og poesi når jeg jobber med traumepasientene, og jeg ser at det virker. Derfor er bøkene mine skrevet i diktform. Preget av historiene Tankene har blitt til hele fire bøker. Den siste er rykende fersk. «Blomster og nødvendighet» ble lansert i slutten av oktober, og handler om volden i verden. Blant annet om gruveselskaper og store landeiere som raserer hele landsbyer i Latin-Amerika, og tar land fra urfolk. - De som protesterer mot dette blir enten fengslet eller drept. 207 miljøaktivister i hele verden i 2017 ble drept fordi de protesterte, forteller hun i dagens Romerikes Blad.

margaret i romerikes blad

Om "Blomster og nødvendighet":

Dette er en bok om å bli sett, navngitt og å huske. Om nødvendigheten av blomster.

Fins det et håp med de nye barna som kommer?

Kan de henvende seg til verden på en annen og bedre måte?
Sangen om dødens kokker med sine oppskrifter.
Sorgens epoker.
Blomstenes trøst.
Hvor mange?

Jeg påstår.
Blomstene må være en eng full. Av nødvendighetOmtalte bøker