Les om skuespiller Jeanne Bøe og hennes nye rolle som debuterende forfatter i ØP

Les om skuespiller Jeanne Bøe og hennes nye rolle som debuterende forfatter i ØP

Siljanjenta Jeanne Bøe har valgt å si opp fast teaterjobb, reist verden rundt med Ibsens tekster og startet sitt eget teaterkompani. Nå kan hun også kalle seg forfatter, Den første torsdagen i desember lanserer Jeanne Bøe sin roman «Silkekongen»

- Dette er noe helt nytt for meg, forteller hun i intervjuet i Østlandsposten. - Jeg har vært dramatiker i 18 år, men det å skrive en roman er helt annerledes. En forestilling er annerledes, da kommer alt ut her og nå. Der og da. Alle rutiner er forskjellige.

jeanne i øp

Men før hun kom så langt som til forlaget, tok det tid. - En sinnssyk læringsprosess. Underveis var det flere ganger jeg aldri trodde jeg skulle bli ferdig, forteller hun. Samtidig ble all skrivingen også utgangspunkt for en ny læring. Det å kaste. Forkaste. - Jeg hadde så mye stoff, så fikk jeg en slegge kastet inn. Ei fra forlaget. Hun sa jeg måtte kutte alt jeg ikke trengte for å drive historien videre. Da forsvant halve boken. Kanskje like greit.

Les resten av intervjuet i Østlandsposten her: https://www.op.no/kultur/litteratur/bok/en-sinnssyk-laringsprosess-underveis-var-det-flere-ganger-jeg-aldri-trodde-jeg-skulle-bli-ferdig/s/5-36-679932

 

Om boken:

I årevis har Selda Mørk slitt i skyggene for ektemannen, stjerneforfatteren Juster Mørk. I takt med hans stadig økende ego, har Selda krympet. Da hun finner Juster til sengs med en ivrig fan i herskapshuset på Frogner, rømmer hun til familiehytta i Kragerø for å finne fred. Men det er lettere sagt enn gjort. Hennes nye nabo, kunstneren Bram, lyser opp natta med å sveise på stålplater. Skal han tenne på hele vika, hennes gjemmested?

Det varer ikke lenge før Juster vil ha Selda tilbake, men ikke for å redde ekteskapet. Noe viktigere står i fare. Å kutte trådene til fortiden skal vise seg nesten like vanskelig som å finne veien videre. Selda må tenke nytt. Hva ville en mann gjort?Omtalte bøker