Lydboksamarbeid ga 27.000 kroner til Thebisteatret i Tønsberg

Lydboksamarbeid ga 27.000 kroner til Thebisteatret i Tønsberg

I fjor høst ble forlegger Myriam H Bjerkli i Forlagshuset i Vestfold kontaktet av EbokNorden med forespørsel om hun ville være med på en dugnad for kulturlivet i Vestfold. Lage en lydbok, der alt overskudd skulle gå til Thesbiteatret i Tønsberg.

- Jeg sa selvfølgelig umiddelbart ja, og donerte kriminalromanen «Du skal lide» skrevet av Frode Eie Larsen til prosjektet, forteller Myriam H. Bjerkli.

Forlagssjef Myriam H Bjerkli og forfatter og markedssjef Frode Eie Larsen

Skuespiller og musiker Geirr Johnson stilte opp på dugnaden på vegne av Thesbiteateret, og I april 2017 ble romanen tilgjengelig for streaming i Storytel. Da salgstallene kom i juli viste det seg at den var blitt lastet ned nesten 1000 ganger på Storytel. Noe som ga et hyggelig overskudd på hele 27 000 kroner.

sjekk

- Det var et prøveprosjekt, og vi hadde egentlig ingen store forventninger til salg. Selv var jeg kry for at en av historiene mine endelig skulle bli lydbok, og hadde overhodet ingen forventninger. Så gikk det tre måneder, og i løpet av den tiden ble DU SKAL LIDE lastet ned nesten 1000 ganger på Storytel. Det er over ti nedlastinger hver dag, sier forfatter og markedssjef på Forlagshuset i Vestfold as, Frode Eie Larsen, fornøyd.

Cover-Du-Skal-Lide

Torsdag 16.11, -under premieren på Thesbiteatrets Cohen-forestilling - ble sjekken på 27 000 kroner overrakt Thesbiteatret, som et hyggelig bidrag til Vestfolds kulturliv fra EbokNorden og Forlagshuset i Vestfold as.

thesby 1

Det hele har blitt en vinn-vinn situasjon for alle deltagerne. Thesbiteateret fikk sårt tiltrengte midler, forlaget og forfatter har fått spredt boken, og eBokNorden fikk erfaring til å jobbe videre med nye lydbokprosjekter. De tre parter innen Vestfoldskulturen og næringsliv vil også framover forsøke å løfte hverandre og skape et økt fokus på litteratur og teater. Forlagshuset i Vestfold, Thesbiteateret og eBokNorden er alle sentrale på hver sin front, og sammen skal de skape nye muligheter på lydboksiden i årene som kommer, med et spesielt fokus på Vestoldforfattere og litteratur fra fylket.

thesby 2

- Målet vårt fremover er å kunne hjelpe til å gjøre kulturlivet i Vestfold enda bedre, forteller Jan Barsnes i ebokNorden. - Vi ønsker et bredere mangfold av Vestfoldsbøker som lydbøker (der utvalget i dag er nokså snevert) og at Vestfoldsteatrene, også andre enn Thesbiteateret, skal få muligheten til å tjene penger på innlesning av lydbøker. Dette er bare starten ...