Lyngdals Avis har latt seg fascinere av eventyrlandet Svaneti

Lyngdals Avis har latt seg fascinere av eventyrlandet Svaneti

Richard Bærug har sammen med flere partnere bygget opp Grand Hotel Ushba i Svaneti i Georgia til en reiselivsbedrift rettet mot fjellskiturister og fjellvandrere. Fra hotellet er det mulig å følge fjellryggene og gå fra dal til dal på georgisk side av grensa mot Russland.

Richard Bærug, som i disse dager er aktuelle med fagboka «Putins presse» om ensretting av media og yttringsfrihet i Putins Russland, har tidligere skrevet boken "Det ukjente eventyrlandet i Europa" om sine turopplevelser i den eventyrlige fjellverdenen. 

Høyt hevet over skyene ligger eventyrlandet Svaneti, som med rette blir omtalt som Europas tak. Mellom fjelltopper på over 5000 meter ligger flere bebodde bygder på over 2000 meter. Isolert beliggende i uberørt natur er eldgamle tradisjoner som for lengst har forsvunnet andre steder i Europa fortsatt i live. Så himmelsk vakkert at det av og til også får norske fjell til å blekne.

Lyngdals Avis har skrevet en glimrende artikkel, om både Svaneti og den norske hotelleieren:

svaneti lyngdal avis

svaneti

 

 Bli med på reise inn i dette ukjente eventyrlandet!

I denne boka forteller Richard Bærug, som er født og oppvokst i Brunlanes i Norge, hvordan han, sammen med svanske Sjakå Margian, ble de første i historien til å gå Svaneti rundt til fots og på ski. Det ble en forunderlig reise inn i en enestående natur med sagnomsuste fjelltopper, vakre små kirker, bortgjemte landsbyer og eiendommelige tårnhus som står på Unescos verdensarvliste. Og ikke minst spennende møter med mennesker som fremdeles bor i dette fjellområdet.Omtalte bøker