Møre-nytt om "De uskyldige": Vakkert, vakkert!

Møre-nytt om "De uskyldige": Vakkert, vakkert!
Møre-Nytt har anmeldt "De uskyldige" og skriver blant annet:
 
Forfattaren tek lesaren med på ei reise i renessansebyen Firenze og til den eldste, kjende barneheimen: «Ospedale degli Innocenti». Ein barneheim der dei leverte uønskte spedbarn gjennom ei luke i veggen - ein barneheim som tok imot forlatne og foreldrelause barn i fleire hundre år. Ho gir også lesaren mange dosar av kunst, historie og musikk! Vakkert, vakkert . Det er ei bok som handlar om dei viktige vala i livet, om det å høyre til og om løyndom og håp. Det er også ei bok om barn utan foreldre - og foreldre utan barn. Ei spennande bok med mange lagnader. Språkleg sterk.
 
Vi er selvfølgelig enige, og gratulerer forfatter Kristine T. G. Hardeberg med nok en strålende omtale!
 
Mer om boken:
 
"Vi er heldige, sa han, og stirret ut i luften, – som kan bo akkurat her! Som kan gå på disse brosteinene som er tråkket flate og glatte gjennom hundrevis av år, av mennesker med evigheten som mål og hele verden som perspektiv."

Sandra leter etter faren sin, en jakt som fører henne fra en liten bygd på Vestlandet til Firenze i Italia, byen som er hennes eneste spor. Men, søket etter faren skal vise seg å avsløre sjokkerende hemmeligheter om begge foreldrene. Under buegangene i Europas aller første barnehjem opplever Sandra hvordan historie og nåtid henger sammen, hvor sterkt båndet mellom mor og barn kan være.

For parallelt med Sandras historie følger vi også Teresa, en oppvakt jente i frigjøringskrigens Italia, en tid da muligheter og begrensninger går hånd i hånd. Mest av alt ønsker hun seg utdannelse, men følgene vil bli skjebnesvangre for henne – og for Sandra. Er det mulig å stole på et annet menneske?

De uskyldige handler om livsvalg og tilhørighet, om mysterier og håp.
Bli med inn i inn i de trange gatene i en av de viktigste italienske renessansebyene i denne gripende slektsromanen som portretterer både skjørheten og styrken i det å være en familie.Omtalte bøker