Noen har stjålet gutten vår ;-)

Noen har stjålet gutten vår ;-)

Vi får ofte et personlig forhold og litt eiendomsfølelse til omslaget på bøkene våre. Vi må derfor innrømme at vi skvatt litt, da gutten "vår" plutselig dukket opp på forsiden til den nylig utgitte "Roseromanen."

mickel og rose

Det er fullstendig lovlig, siden bildet antagelig er hentet fra en bildebase, men likevel slikt forlag vanligvis prøver å unngå. Vi lurer uansett litt på bakgrunnen for valg av bilde, sammenhengen mellom roser og en gapende gutt, er jo ikke så veldig tydelig. Så det spørs om vi ikke må kjøpe Roseromanen for å finne koblingen ;-)

Og har du en ungdom i huset som vil lese om klassens laveste gutt som drømmer om å verdens beste keeper, så finner du boken her: https://ebok.no/ebok/mickel-i-mal_myriam-h-bjerkli/

Om boken:

For Mickel er det bare en ting som gjelder. Fotball. Og kompisen Ozzy. Og Yvonne, den søteste jenta på skolen. Okei da, tre ting: Fotball, Ozzy og Yvonne.Fire, hvis han regner med å komme seg helskinnet gjennom hverdagen uten å bli overfalt av en dust fra et annet fotballag. En dust som har sverget på å kverke ham etter en stygg takling. Livet er ikke enkelt når du er 14 år, keeper på Fotballaget og den laveste på hele skolen. Og det blir ikke akkurat enklere når det begynner en ny gutt i klassen. Tonys, som er like lav, men bedre i mål!

englefjær plagiat

Det er for øvrig ikke bare Oktober forlag som har gjenbrukt bilder. Også Englefjær, skrevet av Frode Eie Larsen, som vi ga ut i 2015, ble "plagiert", av Vigmostad og Bjørke, da de ga ut Mercedes-snittet tidligere i år. Vi må innrømme at vi synes vår versjon er hakket bedre, både utseende og innholdsmessig :-)

Om Englefjær:

Det er november. Snøen har lagt et mykt, hvitt teppe over bakken og lyset fra gatelyktene tegner bleke lommer i mørket. Inne på rom 101 på Rekkevik sykehjem i Larvik står Eddi Stubb. Foran ham i sengen ligger Borgny Larsen. Hun er død. I munnen hennes finner Eddi en hvit fjær, og han forstår at dette ikke er bra. Klarer han å finne løsningen før flere liv går tapt?Omtalte bøker