Ny, spennende ungdomsbok i salg! Les intervju med forfatteren i Fredrikstad Blad

Ny, spennende ungdomsbok i salg! Les intervju med forfatteren i Fredrikstad Blad

I går ankom den spennende ungdomsboken "Pirajamysteriet" lager, en ungdomskrim skrevet av forfatter og lærer Anne-Gro Sæther.  Pirajamysteriet er den andre boka i serien om Kim, Ludvig og Luna. 

Da Sæther lanserte sin første bok, Ferrarimysteriet, reiste hun rundt på skolene i distriktet og snakket om den. Samtidig ga hun elevene muligheten til å komme med idéer og innspill til den nye boka. Hun satt igjen med hundrevis av forslag.

– Det var så moro å se engasjementet. Barn liker å bli skremt. Og de fortjener god krim. Det virket som de satt pris på å bli spurt om hva de liker å lese. Jeg har brukt masse av innspillene deres. Blant annet var det mange som trakk fram at jeg måtte ha med en skummel mann med hettegenser, og han dukker opp. Ei jente med blått hår er også å finne i boka etter inspirasjon fra barna, forteller Sæther til Fredrikstad Blad. – Jeg bestreber meg på å ha mye handling i bøkene mine, for det liker jeg best å lese selv også. Målet er at handlingen skal være både spennende og skremmende. Dette er krim, i detektivlandskapet. Den kommer nå før påske, noe som passer fint. Barn trenger også god påskekrim, akkurat som oss voksne.

 

anne grethe sæther i fr stad blad

Her kan du lese hele intervjuet med forfatteren i Fredrikstad Blad: https://www.f-b.no/kultur/boker/forfatter/skrev-barnekrim-med-fredrikstad-elever-fantastisk-fantasi/s/5-59-1442484

 

Om boken:

Det var som om ondskapen selv stirret gjennom glasset i det gedigne akvariet. Glassbeholderen med de glupske fiskene dekket en hel vegg av møterommet. De var ekte rødbukspirajaer, den verste sorten av verdens mest fryktede fisk. En kald høstvind feier gjennom Fredriksborg. Og høsten bringer med seg en rekke uhyggelige hendelser. Kim våkner av en raspende stemme fra walkietalkien midt på natten. Noen snakker om en mann som er død. Ludvigs tante ser skikkelser og et blått lys ved Svarttjern, og er overbevist om at det spøker der. Luna gjør sjokkerende oppdagelser på tatoveringssenteret da hun skal levere pizza dit. Og hvorfor er det ingen som henter den flotte Ferrarien som er kommet inn til kaia i Fredriksborg? Kim, Ludvig og Luna får oppdraget å finne ut hva som har skjedd. Jakten på Ferrarieieren setter dem snart på sporet av noe annet mistenkelig der mektige personer i byen er involvert. Det skal vise seg at de er villige til å gå langt for ikke å bli avslørt.Omtalte bøker