Nytt år, nye muligheter

Nytt år, nye muligheter

Så er et nytt år startet, med blanke ark og ofte med en hel drøss av mål og forsetter. Men gjør dette oss lykkeligere, eller skaper det bare mer stress? Det man antagelig burde gjøre, er å sende skuldrene, gjøre mer av det som gjør oss glade - og gi litt mer faen. 

Vi har et par gode bøker vi gjerne anbefaler, til deg som ønsker å bli litt mer lykkelig i 2018:

 

Ikkemalhuset2017_forsideSolveigAbrahamsen-bok

 

Ikke mal huset beskriver det vestlige verdens jakt etter lykke, som et evig løp som aldri tillater løperen å passere målstreken; i det ett mål nås settes et nytt. Fokus på måloppnåelse holder nemlig uroen som akkompagnerer meningsløshet, på armlengdes avstand.

Ved å sammenligne livet med et husbyggingsprosjekt, gir boken et rammeverk for å starte et nytt og lykkelig liv. Ikke bare gjør byggingen deg lykkelig -- den bidrar til å skyve viserne på dommedagsklokken, litt lenger unna midnatt.

 

cover_Hvordan-gi-litt-mer-faengeir og karianne.jpg

 

Hvordan gi litt mer f*en handler om normalpsykologien ved det å være menneske. Den handler om hva som skjer med oss dersom vi prøver å mestre livets utfordringer gjennom å gruble på fortiden, stresse i nuet og bekymre oss for morgendagen, og om hvordan vi kan ta mer bevisste valg om hva vi trygt kan bruke mindre tid og krefter på.Omtalte bøker