Nytt opplag av "Det begynner å ligne et liv"

Nytt opplag av "Det begynner å ligne et liv"

Unni Ranheim kom i fjor ut med boken "det begynner å ligne et liv" en intervjubok der hun har intervjuet pårørende til rusavhengige og delt deres historier.

haugesund

Boken og historiene har fått massiv oppmerksomhet i media, og de involverte - både forfatter og flere pårørende - har holdt flere foredrag om hvordan et er å være glad i en som ruser seg.

det begynner å ligne et liv i hjemmet

Boken er derfor så godt som utsolgt og om noen uker kommer derfor andre opplag. Vi gratulerer forfatteren med salget! 

liv side 3

Om boken:

«Det er en sterk bok Unni Ranheim har skrevet om pårørende til rusmisbrukere. Historiene gjør inntrykk, tårene triller. Det er så mye smerte, skam og sårbarhet. Så mye omsorg, empati og godhet. Så mye skuffelse og kjærlighet, så mye håpløshet og håp. Å være pårørende til en rusavhengig er krevende fordi mange følelser kommer i kok: En elsker og en hater.»

Olaug Vervik Bollestad (Krf.), leder av Helse- og Omsorgskomiteen på Stortinget har skrevet forordet i boken.

Merete Almås er ruskoordinator og selv pårørende. Hun spør seg om hun er snill eller dumsnill når hun stiller opp for broren sin? Og hjelper hun broren sin til å ruse seg på første klasse når hun stiller opp døgnet rundt? Merete ante ikke at brorens rusmisbruk gjorde henne syk.

"Det begynner å ligne et liv …" handler om pårørende til rusmisbruk-ere og deres hverdag. Mødre, fedre, besteforeldre, søsken, voksne barn og venner forteller i boken om sykdom, om kjærlighet, om sorg, om utholdenhet, om torpedoer, om tyveri, om svik og atter svik, om lettelsen når den rusavhengige sitter inne, og om skammen. Skammen over ikke å fikse livet, over å være en pårørende – og over at man skammer seg. Og ikke minst, om fortvilelsen over ikke å bli sett og få hjelp fra helsevesenet. Belastninger skapes, stressnivået øker og spenningene setter seg i kroppen. I tillegg til alle de pårørende møter du også en biskop, forskere, helsepersonell og ansatte i behandlingsinstitusjoner og organisasjoner.Omtalte bøker