Omvendt nyttårsforsett? Skal 2017 bli året du greier å "Gi litt mer f*en"?

Omvendt nyttårsforsett? Skal 2017 bli året du greier å "Gi litt mer f*en"?
I disse perfeksjonstider, der stadig flere møter veggen i forsøk på å oppnå perfeksjon, hva med å senke skuldrene, rett og slett gi litt mer f?
 
Boken "Hvordan gi litt mer f*en» som kom ut på tampen av fjoråret, var en av forlagets bestselgere i desember. Mange kjøpte den til seg selv, enda flere ga den kanskje bort i julegave til noen man skjønte kunne trenge den. For selv om mange ønsker å slappe litt mer av, hvor lett er det egentlig i praksis?
Egentlig ikke veldig vanskelig i det hele tatt, hvis man velger å følge de enkle rådene psykiatrisk sykepleier og kognitiv terapeut Geir Wigtil og psykolog Karianne Kalseth gir i denne boken.
 
«Hvordan gi litt mer f*en» handler om normalpsykologien ved det å være menneske. Den handler om hva som skjer med oss dersom vi prøver å mestre livets utfordringer gjennom å gruble på fortiden, stresse i nuet og bekymre oss for morgendagen, og om hvordan vi kan ta mer bevisste valg om hva vi trygt kan bruke mindre tid og krefter på.
 
Kanskje 2017 er året der du skal greie å være fullt og helt tilstede i ditt eget liv? Uten å bruke altfor mye energi på å prøve å leve opp til andres ( og egne) nesten umulige forventninger?
 
***

Christian Sømme, Kommunikasjonsrådgiver og gründer av byrået Viis, Christian Sømme, har lest boken og i siste nummer av "Ledelse" anbefaler  han folk å lære seg å gi litt mer f*en. Han skriver blant annet:

– Hvordan gi litt mer f*en, av Geir Wigtil og Karianne Kalseth, traff blink hos meg allerede fra forsiden av. Tittelen anerkjente i seg selv at det er lov å ta litt lettere på saker og ting. Undertittelen «Antiselvutvikling for helt vanlige mennesker» passet meg dessuten bra. Tross alt blir det slitsomt med all denne selvutviklingen i lengden, sier han. - Riktig fine tanker om å gi litt mer f*en er dette, og boka gir svar på hvordan. Vi kan nemlig ikke kontrollere hvilke vanskelige tanker som oppstår og fanger oppmerksomheten vår, men vi kan øve på hvor mye tid og oppmerksomhet vi ønsker å bruke på dem ... Du kan ikke styre tankene som kommer, men du kan styre dem over på noe annet, - og det er langt lettere enn mange tror ... Boken var lettlest og i en muntlig form, og inneholder også en del artige referanser om hvordan "tenk positivt-bølgen har ødelagt USA.

Les hele anbefalingen her: ( Bak betalingsmur.)
 
***


Omtalte bøker