Østlandsposten om "Ingvild og loftets hemmelighet": -Velskrevet og spennende

Østlandsposten om "Ingvild og loftets hemmelighet": -Velskrevet og spennende

Rune Sørlie har skrevet en rekke sakprosa og lokalhistoriske bøker tidligere, og i sommer debuterte han som skjønnlitterær forfatter med barneboken "Ingvild og loftets hemmelighet." Maria Bye Brattbakk i Østlandsposten har anmeldt den ferske barneboken, og hun skriver blant annet:

- Med enkelt språk, spennende helomvendinger og gjenkjennelige lokale poeng, vekker Rune Sørlie nysgjerrighet med sin barne- og ungdomskrim, «Ingvild og loftets hemmelighet.» Boken er velskrevet, med kun noen små historiske endringer for å tilpasse historiens spenningskurve. For å gjøre det historiske mer levende, har Sørlie valgt å ta med illustrasjonsbilder til enkelte av hendelsene. Dette skaper en forståelse av at alt ikke kun er oppdiktet.

rune og bok

Om boken:

12 år gamle Ingvild skal sammen med venninnen Camilla overnatte alene på foreldrenes hytte ytterst i havgapet like utenfor den gamle militærbyen Stavern. Men et forrykende uvær og et skremmende møte blir starten på et mysterium med dramatisk forhistorie: Ingvild kommer på sporet av en skjult skatt som ble gjemt bort av en 8-åring i 1853. Dette fører venninnene til det gamle Garnisonssykehuset fra 1750-årene, hvor tiden har stått stille. Bygget skal vise seg å holde på en hemmelighet som alle andre for lengst har glemt. De to møter store utfordringer, men uventet hjelp lusker rundt dem.

En nervepirrende familiegrøsser for barn i alderen 8 til 12 år. Boken tar oss med inn i historiens spennende fortid, og viser at kanskje olde- og besteforeldre har en historie å fortelle.Omtalte bøker