"Putins presse" lanseres både i Larvik og Oslo

"Putins presse" lanseres både i Larvik og Oslo
Boken Putins presse lanseres både på Larvik bibliotek tirsdag 20.03 kl. 18.00 og i Oslo den 21.03 på Deichman bibliotek kl. 17.30.
 
forside_putin-boka
Statskontrollert russisk fjernsyn er kanskje hovednøkkelen til at Vladimir Putin fortsatt sitter ved makten og er storfavoritt til å vinne presidentvalget i Russland 18. mars. Informasjonskrig, propaganda og falske nyheter har vokst jevnt og trutt siden Putin tok over makten nyttårsaften 1999. Med stadig større intensitet har Kreml benyttet russisk media for å få russere til å like, forstå og forsvare Putin og det russiske lederskapet, samt skape motvilje mot alt som er vestlig.
 
Richard Bærug vil under lanseringene gi en smakebit på sin nye bok «Putins presse». Den er unik ved at den på en praktisk måte sammenlikner hvordan de statskontrollerte fjernsynskanalene og det som fortsatt er igjen av mer uavhengige russiske medier rapporterer om Krim, Ukraina, Norge, Baltikum, Tsjetsjenia, Georgia, historie, politikk og en rekke andre temaer. Boka er med på å forklare hvordan flertallet av russere ofte tenker annerledes enn andre europeere, og er en påminnelse om hva som skjer når man ikke lenger makter å tenke kritisk.
 
 
 Medarrangør: Deichman Majorstuen og Larvik Bibliotek.
 
Om forfatteren:
 
Forfatteren Richard Bærug har doktorgrad innen medievitenskap, snakker flytende russisk og har i mange år bodd i Russland, Baltikum og Kaukasus.
Han er født i Brunlanes i Norge. Doktorgradsstudent innenfor media og kommunikasjon ved Universitetet i Tartu, Estland. Har tidligere ledet Nordisk Ministerråds informasjonskontor i Rīga, Latvia, vært med på å opprette Høyskolen i Vidzeme i nordre Latvia og har i mange år arbeidet innenfor reiseliv i Skandinavia og Baltikum. 
 
 
Statskontrollert russisk fjernsyn er kanskje hovednøkkelen til at Vladimir Putin fortsatt sitter ved makten i Russland. Informasjonskrig, propaganda og falske nyheter har vokst jevnt og trutt helt siden Putin tok over makten nyttårsaften 1999. Med stadig større intensitet har Kreml benyttet russisk media for få russere til å like, forstå og forsvare Putin og det russiske lederskapet, samt skape motvilje mot alt som er vestlig. Denne boka er unik ved at den på en praktisk måte sammenlikner hvordan de statskontrollerte fjernsynskanalene og det som fortsatt er igjen av mer uavhengige russiske medier rapporterter om Krim, Ukraina, Norge, Baltikum, Tsjetsjenia, Georgia, historie, politikk og en rekke andre temaer.
Boka er en hyllest til de tøffe og uavhengige journalistene i Russland som med stor integritet fortsetter å jobbe profesjonelt til tross for hyppige drap, overfall, trusler og statlig press. Boka er med på å forklare hvordan flertallet av russere ofte tenker annerledes en andre europeere, og er en påminnelse om hva som skjer når man ikke lenger makter å tenke kritisk.


Omtalte bøker