Richard Bærug med ny bok om det georgiske "Eventyrlandet" Svaneti

Richard Bærug med ny bok om det georgiske "Eventyrlandet" Svaneti

Det er litt som å banne i kirken synes forfatteren Richard Bærug når han må svare på hvor det er vakrest, i Norge eller i Svaneti.

Ifølge den georgiske Skapelsesberetningen fikk georgierne ved en guddommelig feiltakelse det vakreste landet på jord. Og i dette landet er Svaneti den skjønneste delen.

Her har Richard Bærug som eneste nordmann og vesteuropeer bodd mesteparten av de seneste ti årene. Nesten hver uke har han vært på fottur eller skitur i denne høyeste fjellregionen i Kaukasus og Europa. Før var det Bærug som spurte lokalfolk om veien. Nå er det lokale som spør ham om råd.

Boka Essensen av Kaukasus. SVANETI presenterer 96 turer man kan ta til fots, på ski, på sykkel eller på hesteryggen i og fra dalen der han bor.

I tillegg til å ha skrevet en bok tidligere om Svaneti - Det ukjente eventyrlandet i Europa - er Bærug også forfatter av boken Putins Presse - om russisk media og propaganda. Han tar turen til Norge og Bergen i september, for en arrangement om Øst-Europa i endring på litteraturhuset i Bergen torsdag 12. september.

Klikk her for mer info

Om Putins Presse:
Denne boka er unik ved at den på en praktisk måte sammenlikner hvordan de statskontrollerte fjernsynskanalene og det som fortsatt er igjen av mer uavhengige russiske medier rapporterter om Krim, Ukraina, Norge, Baltikum, Tsjetsjenia, Georgia, historie, politikk og en rekke andre temaer. Boka er en hyllest til de tøffe og uavhengige journalistene i Russland som med stor integritet fortsetter å jobbe profesjonelt til tross for hyppige drap, overfall, trusler og statlig press. Boka er med på å forklare hvordan flertallet av russere ofte tenker annerledes en andre europeere, og er en påminnelse om hva som skjer når man ikke lenger makter å tenke kritisk.Omtalte bøker