Se vinnerne fra årets julekalender her

Se vinnerne fra årets julekalender her

Akkurat som tidligere år, vil vi også i år kjøre en julekalender på Facebook og Instagram. Der gir vi bort en bok vi er stolte av til en heldig vinner, hver dag. Ønsker DU deg en av bøkene våre? Gå inn på våre sider på Facebook eller Instagram og kommenter hvorfor, så kanskje det blir nettopp du som får gratis bok tilsendt i posten.

***

1. DESEMBER

***

julekalender 1 2018

1. desember kan du vinne: Isilds vrede av John Olav Oldertrøen.

Forfatter Gert Nygårdshaug har lest boken. Han skriver:

Jeg har nettopp lest ferdig John Olav Oldertrøens debutroman ISILDS VREDE, og denne romanen fortjener storsalg! En øko-fantasy der hovedpersonen er en 12 år gammel gutt. Litt skeptisk til denne type romaner, men hakke mine testikler: Jeg lå og leste halve natten, kunne ikke stanse, drivende spenning kombinert med norrøn mytologi og høyaktuell økoproblematikk. Drivende godt språk. Sier ikke mer, les selv!

Les mer om boken her: http://forlagshusetivestfold.no/isilds-vrede-john-olav-oldertroen

VINNEREN AV ISILDS VREDE ER: Tove Mette S. Karlstad. Gratulerer!

***

2. DESEMBER

***

 

julekalender 02 12 182. desember kan du vinne Gunnar Lunde Samlede Noveller.

Gunnar Lunde (født 1944, død 1993) er en av norges glemte litteraturskatter. Nå har vi samlet 28 av hans beste noveller i «Utvalgte noveller» av Gunnar Lunde.

Telemark avis kastet terningkast 6 og sa følgende:

«For noen ganger skjer det. Det er ikke ofte. Men av og til hender det at man kommer over litteratur som virkelig treffer. Som er så god og oppfinnsom og original at man bare ikke klarer å legge boken fra seg. Sånn er det med ”Utvalgte noveller” av Gunnar Lunde. Man snakker ofte om Jens Bjørneboe, Agnar Mykle og Axel Jensen som de store inn- gangsportene til den såkalte «voksenlitteraturen». Om Lars Saabye Christensen og Ingvar Ambjørnsen. Det er på tide å rydde plass til en ny forfatter. Det er på tide å begynne å snakke om Gunnar Lunde.»

Dagbladets Fredrik Wandrup sa følgende:

«Novellemester! Etter sin død har Lundes hatt en kultklang blant spesielt interesserte. Han utga 22 bøker. 16 av titlene fins på antikvariat.net, for den som er interessert. Men skaff deg først «Utvalgte noveller», som rommer 28 fortellinger, redigert av Glenn Johansen. En klassiker til glede for nye lesere.»

Du kan lese mer om boken her: http://forlagshusetivestfold.no/samlede-noveller-gunnar-lunde

VINNEREN BLE: Vigdis Våga. GRATULERER!

***

3. DESEMBER

***

julekalender 2018 3

I dag kan du vinne: Familien som forsvant av Thomas Nilsen

DAGENS anmelder, Nils-Petter Enstad skrev blant annet dette om boken:
«I en tid da fremmedhat og antisemittismen ser ut til å blomstre igjen, er det både viktig og nødvendig med bøker som dokumenterer hva det førte til forrige gang slike krefter fikk utfolde seg i norsk offentlighet. Boka «Familiene som forsvant. Den jødiske befolkningen i Vestfold 1880-1945» er et viktig bidrag til folkeopplysningen om dette.»

Lars Døvle Larssen iTønsberg Blad trillet terningkast fem og skriver blant annet:
«Nilsen belyser de mange enkeltskjebnene, men aldri uten å miste det store bildet av syne. Familiene som forsvant» gjør et solid faglig inntrykk, i tillegg til å være velskrevet.»

Les mer om boken her: http://forlagshusetivestfold.no/familiene-som-forsvant-thomas-nilsen

VINNEREN BLE: KARI REINE. GRATULERER!

***

4. DESEMBER

***

julekalender 2018 4

I dag kan du vinne "Du skal lide"  av Frode Eie Larsen.

«Du skal lide» har fått en rekke strålende anmeldelser både i aviser og av bokbloggere. Forfatter og bokblogger Geir Tangen skriver blant annet:

Dette er en svært leseverdig bok. Jeg leste de 325 sidene på ett døgn i helga. Oppslukt og fascinert, med andre ord. Jeg har også svært sansen for Larsens forfatterstemme. Han gir nesten samtlige karakterer sin egen synsvinkel, og vi hopper hele veien mellom korte avsnitt av synsvinkler fra de involverte karakterene. Det gjør det selvsagt litt mer krevende å lese. Man må være våken for alle skiftene, men samtidig så gir det utvilsomt en ekstra dimensjon at vi hele veien vet hva de ulike aktørene tenker. Vi forstår bedre deres valg og handlinger.

Det aller beste med boken er likevel det kunstferdige plottet. Det går av en bombe på Farris bad i Larvik. Comet forlag har hatt forlagsfest i festsalen, og etter eksplosjonen er deres største forfatter, Tanber Thyve savnet. Han aner ingenting, men våkner til seg selv på et hotellrom i Berlin. Ribbet for alt annet enn en mobiltelefon der det ligger en eneste tekstmelding. «Du skal lide». Thyve blir raskt mistenkt for å stå bak eksplosjonen, og alle spor peker mot ham. Etterhvert begynner det også å dukke opp lik på hans vei, og det utvikler seg til en stadig større floke for den stakkars forfatteren. Etterforsker Eddi Stubb får en vanskelig oppgave i å nøste alle trådene. Spesielt siden alle tråder peker i samme retning, Rett mot den forsmådde forfatteren.

Trenger du en spennende bok i høst, ja så vil jeg så absolutt anbefale denne boka. Bli kjent med Eie Larsens karakterer. De er noe helt for seg selv.

Les mer om boken her: http://forlagshusetivestfold.no/du-skal-lide-frode-eie-larsen

VINNEREN BLE: TOVE WENSELL NOVOLL.

***

5. DESEMBER

***

ju

I dag kan du vinne:
Kai og Kjempefrosken
skrevet av Ole Kristian Løyning.

Kai og kjempefrosken er først og fremst en historie om vennskap. Om fiskebilsjåføren Franco som mener ferie er for latsabber, og mageknip er innbilning. Om sønnen Kai som må finne seg i å ha en far som alltid har en lett forklaring på alt det vanskelige som finnes. Kai og kjempefrosken er også en fortelling om hvordan stadig voksende problemer og utfordringer kan bli møtt med kreativitet og et brennende ønske om en lykkelig slutt.

Boken er lettlest og spekket med humor. Samtidig tar den opp høyst dagsaktuelle temaer som livskriser og det å hele tiden måtte kjempe for å få endene til å møtes.

VINNEREN BLE: Lilly Anine Imogen Holje . GRATULERER!

***

6. DESEMBER

***

julekalender 2018 6 opphav

I dag kan du vinne:
Opphav
skrevet av Elin Dahling

Handlingen i "Opphav" spenner over 500 år og tre kontinenter. En fargerik fortelling, om intuisjon, lengsel, kjærlighet, og det universelle behovet for tilhørighet.

30 år gamle Asta gjør det slutt med samboeren, selger leiligheten og sier opp jobben. Når videre studieplaner i Oslo går i vasken, setter hun kursen over det mektige Atlanterhavet, til brennheit sol, strender og jungel i Bahia, Brasil.

Der møter hun Tiago, som synes verden virker stor og utilgjengelig, og mulighetene begrensede. Nysgjerrige og lidenskapelige finner de styrke, i hverandre og i historien, til å bryte kulturelle barrierer, til å skape seg ei framtid sammen. For de er ikke de første skjebnen fører over oseaner, de er ikke alene om å måtte finne nytt fotfeste, om å måtte leve et liv de ikke har forestilt seg.

 
VINNEREN BLE: KRISTINE GRAV HARDEBERG. GRATULERER!

 

***

7. DESEMBER

***

Julekalender2018-7

I dag kan du vinne:
Moderskipet
skrevet av Audun Støren

"Moderskipet" er en tøff krim fra Oslos underverden, skrevet av en som har kjent miljøet på kroppen ...

Oslo er ikke en by. Oslo er kastesystem. Noen vektere litt lenger ned i gaten kastet en forfrossen uteligger ut fra et kjøpesenter. Uteliggeren ble liggende på gaten og gråte. Espen gikk oppover Karl Johansgate mot Nationaltheatret der han hadde avtalt å møte Ulla og Olav. Han krysset Kongens gate på grønn mann, og Nedre Slottsgate på rød. Kjente en økende uro ved å se de forbipasserende i ansiktet. Dauinger som åt opp menneskelighet. En rumensk gatesanger spilte falskt på et hullete trekkspill. Espen slapp en tipakning Marlboro i kofferten hans. Han visste at mannen var fattig og røyksugen, og røykpakka hadde Espen stjålet.

Gatebarn. Knallharde narkomiljøer. En ambisiøs journalist. En barmhjertig hjelperinne. En korrupt purk. Og for øvrig et rikholdig menasjeri av dophuer, horer, skakkjørte straitinger, kyniske avisfolk og finansfyrster.

Dette er de som befolker ”Moderskipet”. Oslo er åstedet for en episk kamp der det gode barker sammen med det onde på mange plan. Der brutalitet danser med ømhet og mot blant de sprøytenarkomane. Der drivkreftene er sterke, sugende og skiftende. Og der hovedpersonene gjennom sine egne valg, og andres, uunngåelig konvergerer mot et voldsomt klimaks.

Og der ingenting er helt som det ser ut ...

 VINNEREN BLE: Siri Merethe Kristensen. Gratulerer!

 

***

8. DESEMBER

***

Julekalender2018-8
 
I dag kan du vinne:
Ferrarimysteriet
av Anne-Gro Sæther
 
 
Hvordan kan syv skinnende nye Ferrarier bli stjålet på høylys dag? Politiet i Fredriksborg forstår ingenting. Superbilene til mange millioner kroner er som sunket i jorden. Nyhetene blåser opp saken og ryktet går verden rundt: Dette må være tidenes frekkeste biltyveri!
 
De tre vennene Kim, Ludvig og Luna har sett og hørt noe som kan ha med saken å gjøre. De lanserer sin egen teori, men blir kastet på dør av politimesteren i byen og senere truet på livet av skumle motorsykkeltyper.
De er nær ved å gi opp, inntil de forstår at løsningen kanskje ligger snublende nær. For mens avisene skriver at politiet leter etter millionbilene i Øst-Europa, og en etterlyst privatetterforsker har lagt igjen spor etter seg i Riga, begynner de merkeligste ting å skje i nabolaget …
 
Liker du ungdomskrimbøkene til Jørn Lier Horst?
Da vil du også like denne!
 
VINNEREN BLE: TORIL LANGMO SKJETNE. GRATULERER!
 

***

9. DESEMBER

***

 Julekalender2018-9

I dag kan du vinne:
Trekkfuglene
av Erling Greftegreff​

Når to eldre menn blir funnet brutalt drept i Hønefoss, blir politiførstebetjent Wilhelm Gran satt på saken. Gran, som ikke har opplevd den store motivasjonen i jobben etter at han ble sparket som hundefører, får hjelp fra uventet hold, og etter kort tid ledes sporene over enorme avstander, både i tid og geografi. Gamle hendelser dukker opp fra fortiden, men det mest skremmende av alt, er at det meste peker mot en brutal og hensynsløs drapsmann med unike egenskaper, helt ulikt alt annet de tidligere har stått overfor. At han er villig til å gå svært langt for ikke å bli tatt, gjør ikke presset mindre. Wilhelm Gran kjenner omsider jaktinstinktet bruse igjen, og henter fram sin gamle, avskiltede tjenestehund, den enorme schæferen Satan. Jakten er i gang.

***

Boken har fått en rekke gode anmeldelser og "femmer-terninger", både av aviser, bokbloggere og bibliotekarer. Grethe Thorgersen ved Nord-Odal bibliotek var en av de første som leste boken. Hun ga oss denne hyggelige tilbakemeldingen:

"Jeg har storkost meg. Gleder meg til å anbefale denne for lånerne på biblioteket :-)"

Vi er ganske sikker på at du vil kose deg også!

VINNEREN BLE: MARI SOLBERG

***

10. DESEMBER

***

Julekalender2018-10

I dag kan du vinne

Tigrene i Afrika

av 

Anne Bremnes

En bok Lofotpostens anmelder omtaler som KRUTTSTERK!

Utdrag fra boken:

(…) så kom solen, og med en stripe av langsom lyd og spor våte av tjære forsvant slavene ut i ørkenen. Alt ble orange; tårnet, hekken, sollyset knuste vinglassene på kjøkkenet til østersgrå skall.

Men ingen forstyrret feministene, de hadde tatt over suitene i øverste etasje. Der røyket de sigar, nå da disse rommene endelig var ledige.

Alt var nytt. og om kvelden fikk de høre ryktet som gikk: At tigrene endelig hadde kommet tilbake til Afrika …

 

VINNEREN BLE: GRETHE BRÅTEN

 

***

11. DESEMBER

***

Julekalender2018-11

I dag kan du vinne:
Lillian W. Skows bok «Skyld»

Romanen skildrer hverdagslivet hos fiskerbonden Andreas og familien hans på Virek i Ofoten. Vi blir med tilbake til siste halvdel av 1800-tallet og følger far på Lofotfisket mens mor og unger klarer seg gjennom mørkevinteren på heimegården.

VINNEREN BLE: ELISABETH LYNGSTAD. GRATULERER!

***

12. DESEMBER

***

Julekalender2018-12

 
I dag kan du vinne
Anja H. Hagelunds debutbok:
"Med himmelen under oss."
 
"Med himmelen under oss" er virkelig en liten perle av en bok. Det er en roman om sårbarhet, relasjoner til andre mennesker, og grønne joggesko. Hovedpersonen er Erika, en 25 år gammel jente som har lagt sin elsk på å dra til biblioteket på onsdager, og har laget et system med søppelet sitt i tilfelle, mot formodning, hun ikke klarer å gå ut med det. Den handler også om Ole, som jobber på et sted der «ingen egentlig ønsker å være», han har ingen særlige bekymringer bortsett fra å skulle holde styr på denne eksentriske jenta.
Erika er en ung jente med tvangshandlinger og sliter med psyken. Tema er dessverre veldig relevant, da mange unge sliter psykisk idag. Dette er likevel ikke noen trist bok, man finner både humor og tragikomikk, og det er nærliggende å sammenligne med en mannlig bokprofil som i disse dager gjør comeback som blogger – Ingvar Ambjørnsens Elling.
 
Vi i forlaget elsker den. Nå kan den bli din:-)
 
VINNEREN BLE: SONNJA MOEN. VI GRATULERER!
 

***

13. DESEMBER

***

Julekalender2018-13

 I dag kan du vinne:

De udugelige

av Jan-Robert Henriksen

 En serbisk krigsfange som soner i Norge står sentralt og det åpenbare gir politiet tunnelsyn. For noen blir det jakt, for andre en kamp for å være profesjonelle, for de falske – et utstillingsvindu.

Dagens politi står overfor grenseløs kriminalitet. Dette er en historie som tar for seg slik faenskap, samtidig som den speiler det mangfold som finnes i politikulturen. Den forteller om de ambisjonsrike, de utladete, de lojale, dilettanter, flinkiser, resignerte, men også vanlig politi med sterk etisk forankring og kjærlighet til mennesker. Romanen forener varm humor og den tradisjonelle krimsjangeren med autentisk politiarbeid. Henriksen maler ikke ut vold, men gir det vonde et sant ansikt. Dette er fiksjon med utgangspunkt i virkelige mennesker, de som kanskje handler i samme matbutikk som deg.

 

VINNEREN BLE: John Magne Våga. Vi gratulerer!

 

***

14. DESEMBER

***

Julekalender2018-14

I dag kan du vinne:

Før himmelen roper deg hjem
av Eva Mjøen Brantenberg

"Før himmelen roper deg hjem" er en historisk roman fra Vestfold, med hendelser fra siste del av 1700 -tallet. Boken bygger på autentisk materiale og solid kildegransking. Historien er spunnet rundt Maria Haakonsdatters liv.
Dette er en roman om hverdagsmenneskene som har gått foran oss, de som har bygget landet med sitt slit og liv.

Utgangspunktet er Medø Gård på Tjøme i Vestfold, der vi møter Maria Haakonsdatter og får følge hennes liv gjennom sorg og savn, bygdeslarv og barselfare, kjærlighet og tap.

VINNEREN BLE: Linn Øvsttun og Aashild Stenhaug Sørensen

***

15. DESEMBER

***

Julekalender2018-15

I dag kan du vinne:
"Hvordan gi litt mer f*en"

.«En god resept på et godt liv er å gi litt mer faen» sa Per Fugelli i 2009.

Det er godt tenkt - men livet er ofte komplekst og utfordrende, og det er ikke alltid like lett å gi faen i bekymringer og hverdagsstress, grubling, tankekjør og sin egen indre kritiske stemme. Spørsmålet blir derfor: hva kan vi egentlig gi mer faen i? Og viktigst av alt: hvordan gjør vi det?
Denne boken handler om normalpsykologien ved det å være menneske. Den handler om hva som skjer med oss dersom vi prøver å mestre livets utfordringer gjennom å gruble på fortiden, stresse i nuet og bekymre oss for morgendagen, og om hvordan vi kan ta mer bevisste valg om hva vi trygt kan bruke mindre tid og krefter på.

***

Tore C Stiles, Professor i klinisk psykologi ved NTNU og Universitetet i Oslo, Tore C. Stiles, skriver blant annet dette i bokens forord:

Dette er en moderne bok for alle, som bygger på moderne psykologisk teori, nærmere bestemt metakognitiv teori. Denne terapien er spesielt effektiv i behandling av angstlidelse, depresjon og posttraumatisk stresslidelse. Kjernen i denne teorien er at mye lidelse skyldes at mennesker i overdreven grad vender oppmerksomheten sin mot det negative og hva som kan gå galt. Man grubler over hva som er galt og bekymrer seg for hva som kan skje.

Ofte blir slike bøker skrevet for fagfolk. Det positive med denne boka er at den henvender seg til vanlige folk. Alle kan nyttiggjøre seg kunnskapen som formidles. Kunnskapen formidles på en lettfattelig og forståelig måte med mange praktiske eksempler og tips. Det toppmoderne innholdet som er formidlet på en populærvitenskapelig måte gjør denne boka til en utmerket selvhjelpsbok.
Man får mange ahaopplevelser om hva man ikke skal gjøre, og dermed underforstått hva man skal gjøre i stedet.

Boka egner seg også for fagfolk fordi den vil hjelpe mange fagfolk til å bruke konkrete eksempler fra boka i møte med sine pasienter. Det er sjelden man får anledning til å lese en god selvhjelpsbok man kan ha nytte av. Denne boka representerer et unntak. Her er det mye nyttig å lære.

 

VINNEREN BLE: Liv Hege Refsdal. Gratulerer!

***

16. DESEMBER

***

Julekalender2018-16

I dag kan du vinne:
Eksplodera og latterkula
av Nina Bay

Mellom trærne i skogen, bak de høyeste fjell, bor det ei lita heks. Hun heter Eksplodera og er ikke stort større enn en sommerfugl. Om kveldene og nettene øver hun seg på magiske triks og tryllekunster. Rett som det er hender det at hun blir forstyrret av det mest irriterende hun vet: Dragelatter!

En kveld sitter Eksplodera i Måneskinnsstolen og beundrer smaragdene hun har til pynt i en skål. De er forhekset til å fange opp lyd og lydene danser så vakkert på innsiden. I samme øyeblikk høres en velkjent latter over hustaket. Det er Dragen som er ute og flyr. «Det finnes ikke verre lyd i verden!», summer den lille heksa irritert. Men vent litt. Smaragdene kan jo fange lyder … Kan de også fange dragelatter?

I bøkene om Eksplodera har forfatteren invitert oss inn i et fantasifullt og spennende univers. Her blir vi kjent med ei særegen og temperamentsfull heks som vi blir glad i. Forfatteren har evnet å krydre historiene med små stikk av humor, som både barna og de voksne vil like. Alle bøkene er fantasifullt og fargerikt illustrert av Jonas A. Larsen. Eksplodera er allerede manges favorittheks. Blir hun også din?

VINNEREN BLE: ÅSMUND EIDE

***

17. DESEMBER

***

Julekalender2018-17

I dag kan du vinne:

Far og Sachsenhausen

av Karen Kinge Lindboe

 
«Så fikk jeg endelig brevet. Kjente igjen skriften hennes med det samme. Det var fra Mia. Lieber Steff …
Jeg lukket øynene før jeg leste videre. Det var som om hjertet mitt hadde fått en ny lyd.
Angret hun, tenkte jeg, angret hun på at hun hadde gjort det slutt? Nå som hun visste at jeg satt her, visste at jeg var fange i Sachsenhausen?
Jeg tenkte at hun måtte jo angre. Hun var nødt til å angre, det hadde vært oss to så lenge. Likevel torde jeg nesten ikke å lese videre.»

Vi satt i hagen i Stavern og far fortalte om krigen.
Han snakket mye om den tiden nå nesten bestandig.

... Jeg vil skrive ned din historie, far, sa jeg.
Får jeg lov til det?»

***

I «Far og Sachsenhausen» forteller Karin Kinge Lindboe farens egen gripende historie om krigen, om oppholdet i fangeleiren, om lidelsene, om kameratskapet, om lengselen hjem.

VINNEREN BLE Bjørg Marit Sandblåst. Gratulerer!

***

18 DESEMBER

***

Julekalender2018-18

I dag kan du vinne

DET KOM ET BREV

 

«Er det virkelig mulig at åtte eller ni bokstaver stablet etter hverandre kan forandre livet til en mann?
Til ei kvinne?
Til et barn?»

I antologien «Det kom et brev» har 10 norske forfattere skrevet hver sin postnovelle. Noveller der brev eller postkort forandrer noe, eller er på vei til å forandre noe. Med tristhet, munterhet, ensomhet, lengsel og minner om noe som var, som blir, som er, fortelles historier om mennesker og valgene de tar. Det er blitt et spennende knippe historier, ført i pennen av noen av landets mer anerkjente forfattere.

Disse er med:
•Levi Henriksen
•Annette Mattsson
•Jonny Halberg
•Vidar Kvalshaug
•Line Berg
•Thomas J.R. Marthinsen
•Gunnar Lunde
•Edy Poppy
•Gaute Heivoll
•Gro Dahle

 

VINNEREN BLE: Tonje A. Lissandrin. Gratulerer!

***

19 DESEMBER

***

Julekalender2018-19

I dag kan du vinne

Fjøsnisser i juleknipe 

av Espen Rolstad.

 

Hvert år – natt til julaften – setter Jorunn og Jøran ut en stor gryte med rykende varm julegrøt på låven. Den er til fjøsnissen. Men de tror egentlig ikke helt på at han finnes…

Men det de ikke vet, er at det ikke bare er en, men mange fjøsnisser på den store låven. De elsker å tulle og tøyse med bonden, slik at ingenting går helt som det skal, og hver jul tryller de ved grøten, slik at de blir usynlige i et helt år. Men i år går noe galt og fjøsnissene havner i en ordentlig juleknipe …

Vi følger familien på gården og fjøsnissene i 24 morsomme og spennende kapitler frem mot julaften. Bli med da vel!

Espen Rolstad er født i 1975 og bosatt midt i hjertet av Vestfold, i Kodal. Mange kjenner han som herrefrisør på Aagaards frisør´n AS i Sandefjord, der han både arbeider og er innehaver, men enda flere kjenner han nok fra det Sandefjordbaserte revyensemblet Ivo DaCapo, der han er både aktør og tekstforfatter. I tillegg er han instruktør og forfatter for ulike amatørteatergrupper, både for barn, ungdom og voksne. Forfatterkarrieren har fram til nå i all hovedsak vært revynummer og teaterstykker, og «Fjøsnisser i juleknipe» er Espen Rolstads debutbok.

Boken er illustrert av Synne Helene Hagen.

 

VINNEREN BLE: Vera Veronika Waale Brendsrud. Gratulerer!

 

***

20.DESEMBER.

***

Julekalender2018-20

I dag kan du vinne

Lille LInerle

av Myriam H. Bjerkli

 

Sju år gamle Mari leker på stranda utenfor huset der hun bor. Det er en regntung oktoberdag og mamma har besøk av den nye kjæresten sin, Petter. Mari liker ham ikke. Hun drømmer om at den ordentlige pappaen hennes - som hun bare husker fra et sort-hvitt-bilde hun har på natt- bordet - en dag skal komme på besøk.

– Pappa? Er det deg?
Stemmen skalv. Det siste ordet var knapt hørbart, ikke

stort mer enn et lite håpefullt pust. Han nikket, bøyde seg ned og åpnet armene.

– Ja, lille Linerle, selvfølgelig er det meg. Kom til pappa.

Det finnes mange eksempler fra virkeligheten på unge jenter som blir holdt fanget. Noen av dem i årevis. Ofte i mørke kjellere, i helt vanlige boligområder, der ingen aner hva som foregår innenfor naboens vegger. Kunne det samme skjedd i Kodal, det fredelige, lille tettstedet rett utenfor Sandefjord?

VINNEREN ER: Sissel Thygesen Grøtterud + ti stk. som får boken tilsend i pocketversjon.

***

21. DESEMBER

***

Julekalender2018-21

Ungdommene som dro til sjøs før utbruddet av andre verdenskrig hadde ulike motiv. Eventyrlyst og et liv som havets vagabond var drivkraften for noen, for andre var den store drømmen å klare seg økonomisk i krisetider. Men krigen kom og la det hele i grus. Den vonde hjemkomsten de fikk etter fem års innsats for fedrelandet, ga mange av dem et liv i fornedrelse. For krigsseilerne opplevde hele perioden fra 1. september 1939 og fram til forsvarsministerens unnskyldning 3. august 2013 som en evig krig. Først mot tyskerne. Deretter mot egne myndigheter, de samme som de hadde ofret helse og psyke for å forsvare …

VINNEREN ER: ELI FLORE. GRATULERER!

***

22. DESEMBER

***

 

Julekalender2018-22

Den nyseparerte tobarnsfaren Karsten Bøk trives bare sånn passe i advokatfirmaet der han jobber. Han sliter med å gi slipp på eks-kona, Selma. Kjærligheten til sønnen og datteren er hans eneste faste holdepunkt i livet.
Så får han en melding fra en gammel klassekamerat, Sven Tore. Han trenger juridisk hjelp. Men før Karsten får ringt tilbake, forsvinner Sven Tore sporløst ...

Det kunne vært begynnelsen på en hardkokt detektivroman, men dette er ingen krim. Stengetid er en historie mange vil kjenne seg igjen i. Lun, underfundig og fabulerende - med en undertone av stillferdig desperasjon: Kan livet få ny mening, når man er blitt forlatt av den man elsker?

VINNEREN ER: Else Margrethe Halvorsen. Vi gratulerer!

***

23. DESEMBER

***

Julekalender2018-23

“Kufiolilla og Flu Filla” er en artig historie om et vennskap som utvikler seg mellom en litt annerledes lilla ku og en bitteliten munnrapp flue. Kufiolilla og Flu Filla på sirkus er den første boken i en planlagt serie med disse to vennene. Silje Wirnes Winje har både skrevet og illustrert boken.

VINNEREN ER: Grethe Kirsti Kristiansen

***

24. DESEMBER

***

Julekalender2018-24

Mens høststormene herjer, rystes det vesle stedet Helgeroa av en grusom forbrytelse. Idyllen slår sprekker, og i en bygd der alle kjenner alle, vokser mistro og splid frem. Vet man egentlig hva som skjuler seg bak lukkede dører? Kan man virkelig stole på naboen?

Eddi Stubb må manøvrere dunkle farvann, mens mørke skyer truer. Klarer han å finne løsningen, før gjerningsmannen slår til igjen? Sammen med sin nye makker, står Eddi overfor sin hittil mest spektakulære og komplekse sak

***

Frode Eie Larsen bokdebuterte med Hemmeligheten i 2011, og har siden etablert seg som manges krimfavoritt.
Bøkene med den joviale etterforskeren, Eddi Stubb, oppdages av stadig flere, og mange - deriblant en rekke av Larsens forfatterkolleger - mener det bare er et tidsspørsmål før han slår gjennom for alvor. Fjorårets bok, På overflaten flyter vannliljene, ble hyllet av anmeldere, bloggere og lesere, og var blant de mest lånte bøkene - både fysisk og elektronisk - på bibliotekene i 2017.

Årets bok, Slå på ring, er utvilsomt Larsens aller beste. Det er tempo, driv og stadige overraskelser, skrevet med en penn som er både tydelig og sikker. Forfatteren har perfeksjonert både plott og språk, og med Slå på ring treffer han midt i blinken.

 

VINNEREN ER HANNE MERETHE: GRATULERER!