Stemningsfull lansering av "Djevelhogget" - Litteratur i naturen

Stemningsfull lansering av "Djevelhogget" - Litteratur i naturen

– Et fjell er jo et erkesymbol på noe man streber etter, et sted med utsikt, og kanskje et sted hvor man kan oppnå innsikt. Slik åpnet Tuva Tovsli (30) sin boklansering torsdag 7. juni.

Det var ikke en tilfeldighet at debutanten la feiringen til en gapahuk langt inne i Borgemarka utenfor Skien.

tuva2

– Jeg liker meg ute, her er det plass til alle. Her kan vi feire boka der den hører hjemme, sa Tuva der hun satt på en stubbe og med en stabel bøker bak seg og nærmere 30 lyttende mennesker foran seg. Det er bålforbud i skogen, men forfatteren hadde med kaffekanner og intet mindre enn tre sorter kaker. Også de inspirert av skog og mark.

tuva7

Publikum var heldige, fikk flere boksider opplest av forfatteren selv, og fikk et lite innblikk i hovedpersonens motiv for å legge ut på en lengre tur. En tur hun egentlig ikke er skikket for.

– Ada er 20 år, fortalte Tuva, – Hun trenger en utfordring, noe konkret. Et mål.

Å klatre Djevelhogget blir en symbolsk handling for Ada. Målet hennes er jo å komme ned til byga på andre siden. Komme seg gjennom noe…så vel som opp.

tuva4

Om Ada når toppen vil Tuva ikke røpe, om Ada oppnår det hun opprinnelig ønsket, røpes heller ikke. Men debutanten har et stort poeng her; Kanskje endres målet underveis? Kanskje er innsikt vel så viktig som innsikt?

tuva

Mens Tuva Tovsli ble bokbadet av redaktør Marte Østmoe, var det som om tretoppene både lyttet, og svarte. Det blafret i klorofyllmettede blader og skrapte i barnål og kvist.

tuva6

For ikke kunne situasjonen vært mer passende; Natur og litteratur under samme himmel.

tuva5

***

Om Djevelhogget:

Ada har blylodd rundt anklene. Slik føler hun det når hun drar seg gjennom dagene. Hadde hun bare visst hvor hun var på vei, hvor hun ville. Så finner hun boken om Djevelhogget. En lang tur, både mentalt og fysisk, ligger foran henne.

Djevelhogget er en roman for unge voksne, om å nå bunn for å tørre å begi seg mot toppen. Men er utsikten egentlig noe bedre der oppe?Omtalte bøker