Sterk historie bak "Venteromsnoveller"

Sterk historie bak "Venteromsnoveller"

Tonje A. Lissandrin skrev novellesamlingen "Venteromsnoveller" mens hun var under behandling for en alvorlig kreftsykdom. 

tonje3

- At livet tar noen uventede svinger en gang i blant, er noe flere av dere kjenner til, fortsetter Tonje. – For meg har det blitt slik at skrivingen og fortellingene mine har hjulpet meg til å klare dette. Når jeg har valgt å kalle denne boka «Venteromsnoveller» så er det det boka handler om, tiden og tankene på venterommene og i sykesenga, forteller hun i et intervju med Ranheimsavisa.

Her kan du lese hele historien i Ranheimsavisa: http://www.ranheimsavisa.no/index.php/kultur-fritid/2614-ranheim-har-ogsa-en-forfatter-i-italia?fbclid=IwAR0Y2tYNAuNQDudvOrs2k5Nw-t-SM44Q5DbMAVz_ZJdn8jO7jvML7SLRPCc

Om boken:

Venteromsnoveller er korte, bittersøte noveller tilegnet pausene. Ventetiden. Holdeplassen. Kaffekoppen.

Vi møter en mann som ikke kommer seg ut av maleriet. Vi møter en annen som har havnet bakerst i eks-damas klesskap. Vi møter kvinnen som drikker Amarone på en helt vanlig hverdag, samt alenefaren som sliter både med Big Bang og med sjokoladekake.

Det handler om å strande på alternativ musikksjappe under evakueringen av Boston, om å hoppe ut av et fly med drømmene sine som lodd og om å holde seg fast i et moteblad mens gulvet på venterommet bikker nedover mot et stup.

– Det hadde sett ut som en ulykke, er noe av det siste Anna rekker å si før hun sporløst forsvinner.
Felles for alle karakterene i Venteromsnoveller er at de, på linje med deg og meg, søker forklaringer, logikk og mening i tilværelsen.Omtalte bøker