Sterk og fin lansering av "Bestefars lange armer"

Sterk og fin lansering av "Bestefars lange armer"

Det er søndag ettermiddag, ute skinner vårsola, men inne på rockeklubben Megafon i Skien er det så stappfullt av mennesker som har kommet for å hylle Silje Engbråten, at det må tas i bruk ståplasser. De over 80 vennene, kollegene, familie og andre, møtes i døra av et skilt som forteller at dagens regel er enkel: Kos deg!

IMG_0859IMG_0861IMG_0857

Dagens musikalske innslag spilles selvsagt på gitar, og det går i rock. Likevel dempet, rolig og stemningsskapende. Etter at Frode Eie Larsen fra Forlagshuset har ønsket velkommen, er det tid for kveldens første bokbad, hvor Silje er i prat med kollega Renate Rønningsland. Vi får et godt innblikk i skriveprosessen, og ikke minst det dystre og sterke innholdet i boken. 

IMG_0864

IMG_0865

Etter en kort pause, er kveldens andre bokbad klart. Her er det illustratør Martine Aadne Gulliksen, og Silje selvsagt, som bokbades av Lene Maria Kleven. Her får tilhørerne et godt innblikk i selve komposisjonen, illustrasjonene og tankene bak. Som avslutning blir Silje overrakt orginalen til den aller siste tegningen i boken.

IMG_0876IMG_0879IMG_0881

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Så er det over. En sterk og vakker ettermiddag med Silje Engbråten som den skinnende stjernen - eller lyset, som er et begrep mange bruker om henne - godt regissert av ordstyrer Kim Hall. Omtalte bøker