Stor suksess for forfatterdebutant Eva Mjøen Brantenberg

Stor suksess for forfatterdebutant Eva Mjøen Brantenberg

Siden debuten i oktober for et år siden har det skjedd mye for forfatterdebutant Eva Mjøen Brantenberg. Boken hennes - Før himmelen roper deg hjem - ble mars i år innkjøpt av kulturrådet, og på samtlige bibliotek i Vestfold har det siden den tid vært ventelister på boken. Etterspørselen har vært stor og i juli i år kom den ut i 2.opplag.

 I etterkant av utgivelsen har Brantenberg hatt mange forespørsler om oppdrag. Hun har vært i Oppdal, så vel som flere steder i Vestfold. Over alt har det møtt mange tilhørere. Det er særlig historielagene rundt omkring som har vist interesse. Men også andre lag og foreninger. Siste oppdrag var på Bjerkø nå i oktober, i regi av Skjærgårdskvinnene. Da ble det guidet vandring på Bjerkø, etterfulgt av foredrag om Brantenbergs bok.

 Nå i høst ble det oppført et lite spel om bokens hovedperson «Maria Haakonsdatter» på Medø gård på Tjøme for kolleger og ansatte i Tønsberg kommune.

 

Maria og Carsten Dreng på Nordstr

Bildet viser forfatteren som «Maria Haakonsdatter» til hest med Marina Bark som «Carsten Dreng» ved siden av.

Handlingene i den historiske romanen Før himmelen roper deg hjem er basert på faktiske hendelser på gårdene Medø, Engø og Hønsø på Tjøme, fra slutten av 1700 tallet og gjennom Napoleonskrigens nødsår.Omtalte bøker