Stor suksess for "Seks på Grand"

Stor suksess for "Seks på Grand"

Stavern Litteraturfestival og Grand hotell arrangerte krimkveld med hele seks forfattere, deriblant Frode Eie Larsen og Myriam H. Bjerkli fra Liv forlag. Og for en kveld det ble!

DSC_7643

Den ærverdige Speilsalen på Grand hotell var fullt av forventningsfullt publikum, seks spente forfattere, levende lys, grønne planter, vakre bord med hvite duker og funklende krystall. I tillegg til seks spente forfattere og bøkene deres. 

grand til kersti alle 2 – Kopi

Våre forfattere var først ut, og selv om det var problemer med lyden, så manøvrerte dyktige Kjersti Bache det strålende i havn. Frode Eie Larsen hadde mottatt de første eksemplarene av sin nye bok "Slå på ring" bare minutter før bokbadet startet, og fikk behørig presentert den helt ferske boken.

"Slå på ring" er nok en Eddie Stubb bok, der handlingen blant annet foregår på "der ingen skulle tur at nokon kunne bu - Arøya. Vestfoldområdet er i det hele tatt blitt utrygt område, i hvert fall i litteraturens verden.

DSC_7612-001

"Nytt Blod-nominerte" Myriam H. Bjerkli, som var den eneste av forfatterne uten fersk bok,  kunne fortelle at hun allerede jobbet på sin tredje krimbok, og at krimbok nummer to - Stella Polaris -var så godt som ferdigskrevet. Den kommer i februar 2019, dog ikke på Liv, men på det nystartede Horst/Stordalen-forlaget, Capitana.

DSC_7609

Etter bokbadet var det tid for mat, lammeskank som nærmest smeltet på tungen, før Hans Olav Lahlum og Thomas Enger entret scenen, denne gang med Finn Stenstad som bademester.

DSC_7631

Hans Olav Lahlum er et oppkomme av gode historier, og publikum lo tidvis så de måtte tørke tårene.

DSC_7639-001

Skulle han engang gå lei av å skrive bøker, så har mannen garantert en karrierevei som standup-komiker.

DSC_7650

Thomas Enger fortalte om flere av sine bøker, både de prisbelønte ungdomsbøkene, krimbøkene sine, og ikke minst hans nye samarbeidsprosjekt med Jørn Lier Horst, "Nullpunkt."

DSC_7633-001

Han kunne for øvrig også røpe at bok nummer to allerede er påbegynt …

DSC_7651

Deretter var det tid for nok en liten matpause, Grands eminente kjøkken bød på Tiramisu, før den virkelige desserten tok plass på scenen. Unni Lindell og Tom Egeland. Tom Egeland fortalte engasjert om bakgrunnen for sine Beltø-bøker, en ateists grundige gjennomgang av bibelen og alle sannheter og usannheter som gjemmer seg bak ordene til de forskjellige profetene.

DSC_7669

Han kunne også røpe at "Codex", som kom ut nylig og allerede har fantastiske salgstall, blir den siste Beltø-boken. Eller som han selv sa det "Vi har tatt en pause." Han har heldigvis ikke sluttet å skrive, bare vendt litt tilbake "til røttene", slik at neste bok blir en thriller, litt mer lignende de han skrev før Beltø entret boksidene. Den var for øvrig akkurat ferdigskrevet, noe Unni Lindell uttrykte ikke så rent lite misunnelse over. 

DSC_7673

Hun fortalte om bakgrunnen for sin siste bok, "Dronen" som oppsto nesten ved en tilfeldighet, etter at hun hadde vært med mannen på droneflyging. Det, sammen med hennes egen redsel for å sove i telt, ga ideen til en bok som allerede har fått særdeles gode anmeldelser. Hun fortalte også at hun slett ikke syntes skriving var noen enkel eller morsom affære, tvert imot et rent slit og noen ganger et sant helvete.

DSC_7677 – Kopi

Hun er i tillegg redd for langt mer enn telt-turer, en Rødhette som frykter en ulv rundt de fleste hjørner, selv under sengen i hotellrommet på Grand. Men siden hun har tjent noen millioner på å lage litteratur ut av redselen, så er det kanskje verd det …

DSC_7605-001

I det hele tatt en innholdsrik kveld, med næring til både hode og gane. Og tid for bokhandel og signering ble det selvfølgelig også. Ser vi starten på en årlig tradisjon?Omtalte bøker