Strålende boklansering og fullt hus på Tjølling Prestegård

Strålende boklansering og fullt hus på Tjølling Prestegård

Tirsdag 17. april lanserte forfatterne Ingvar Skarvang og Lillian Wirak Skow romanen "Katedralen i Tjodalyng i Vognskjulet på Tjølling Prestegård

skow i op 2018

Den nylanserte boken, "Katedralen på Tjodalyng" er en lettlest, spennende, interessant roman fra 1100-tallet, som blant annet funderer på hvorfor Nord-Europas største kirke på landsbygda ble bygget på et jorde i Tjølling.

Med Norges historie som springbrett har de to forfatterne sluppet fantasien fri. Og at det er noe mange er interessert i, viste det solide oppmøte på boklanseringen. Rundt hundre mennesker hadde funnet veien til prestegården denne kvelden, der det i tillegg til boksnakk og diktlesing også var mulighet for å seg en kaffetår og en kakebit, samt selvfølgelig å kjøpe en rykende fersk og nysignert bok.

tjodalyng 6

Om boken:

Unge Orm Hallvardsson kommer hjem fra korstog til Det hellige land. Han har opplevd mye dramatikk og er glad han kommer hjem med livet i behold. Ikke alle gjorde det. Ute i verden har Orm sett store og ubegripelig vakre kirker, og nå se er han i gang med byggingen av en katedral på hjemgården Tjodalyng. Men i bygda foregår det fremdeles bloting til Odin og Tor, og Orm møter motstand fra uventet hold. Hvem er det som står bak de sorte rytterne som stadig skremmer folkene på Gjerstad? Hvem varsler motparten om det som skjer på Tjodalyng?

Oppføringen av dette store byggverket ligger som bakteppe i en saga fra dagliglivet for 900 år siden, en saga med håp og kjærlighet, maktkamp og hevntanker.

Med Norges historie som springbrett slippes fantasien løs. Bli med tilbake til første del av 1100-tallet.Omtalte bøker