Strålende tilbakemeldinger og opprykk for "Lille linerle"

Strålende tilbakemeldinger og opprykk for "Lille linerle"

Etter kun to uker i salg har glitrende kritikker spredd via «munn-til-munn-metoden» gjort at Myriam H. Bjerklis debutkrim «Lille Linerle» allerede må trykkes opp i annet opplag.

- Vi var nok litt beskjedne med førsteopplaget, forteller Myriam H. Bjerkli og ler. – Liv forlag er et lite forlag, så vi snakker ikke akkurat Nesbø-opplag. Men vi trykket opp 2800 bøker og siden en norsk debutant vanligvis selger i gjennomsnitt ca 300 bøker, så regnet vi med at det skulle holde i hvert fall fram til sommeren. Men etter at flere av de mest kjente bokbloggerne i Norge, blant annet den kanskje aller mest kjente, Geir Tangens Bokbloggeir.com skrev noen fantastiske anmeldelser og trillet femmere og seksere på terningen, så ble etterspørselen større enn håpet. Hun smiler. – Og det er selvfølgelig hyggelig.

bokelskere to

Boken har vært tilgjengelig for salg i rundt to uker, men den offisielle lanseringen foregikk for fullsatt Forlagshus i helgen, 24.mars.

- Jeg har allerede fått noen flotte tilbakemeldinger fra bokhandlere som har tatt inn boken, men de fleste bøkene er til nå solgt rett fra forlaget eller i dagligvarebutikker. På den måten blir ikke boken synlig på de vanlige salgslistene, noe som kanskje igjen hadde ført til ytterligere etterspørsel. Hun smiler igjen. – Det er jo litt synd, men på den annen side så er det jo bra for forlaget, for da forsvinner ikke fortjenesten til andre ledd. 

Lille Linerle ligger akkurat nå på andreplass på en annen populær liste, på det godt besøkte nettstedets Bokelskere.no liste over «mest populære bøker.»

- Det ville jeg først ikke tro da jeg ble tipset om det, men da jeg klikket meg inn for å se, så stemte det jo.  Lille Linerle lå på andreplass, bare «slått» av Jo Nesbø … Myriam ler. – Det er nesten litt surrealistisk …

Akkurat nå finnes det rundt 300 bøker igjen på lager, men forlaget håper at det nye opplaget skal være tilgjengelig omtrent 6. april.

***

Tilbakemeldinger fra bibliotekarer og bokhandlere:

***

«Spennende bok, godt språk og troverdige karakterer.  Dette bør bli en bestselger!»  – Ellen Engen¬Medlie, Nordlands fylkesbibliotek
 
***

Lenge siden jeg har lest noe som til de grader engasjerte meg! Grusomt og vondt, men akk så spennende!  – Eli Persson, Notabene Eikunda

***

 «Spennende og velskrevet.  Fantastisk slutt!»  – Kirsti Opstad, bibliotekar.
 
***

«Meget god! Du klarte å holde på meg gjennom hele boka! Språket var godt, veldig presist, rett på. I kapittel etter kapittel dro du meg gjennom boka med gode overganger og gode formuleringer. Troverdig skrevet, noen ganger i overkant spennende. Jeg selger gjerne denne boka!  -Trine Lise Waale, Norli Amfi Larvik.

***Omtalte bøker