Tore Tveit ute med bok 32!

Tore Tveit ute med bok 32!

Tore Tveit er en forfatter med en allsidig produksjon for både voksne og barn bak seg. Nå er hans bok nr. 32 klar. "Min mor døde barnløs."

Tore Tveit er en erfaren forfatter med et bredt forfatterskap bak seg. "Min mor døde barnløs" er hans 7.de roman. I tillegg har han utgitt 6 novellesamlinger, 13 barne- og ungdomsbøker og en rekke dokumentariske bøker. Totalt hele 32 bøker! 

tore tveit

Han har også skrevet flere stykker for Radioteateret og representert NRK i Prix Italia, har skrevet og fått oppført stykker for scene og laget tekstene til flere cabareter. Tveit er også oversatt til en rekke språk, blant annet tysk, engelsk, fransk, nederlandsk, russisk, islandsk og urdu. Forfatteren ble i 1989 tildelt Statens garantiinntekt for kunstnere og er tildelt Norsk Hydros kultur-. stipend, Telemark Fylkes kunstnerstipend og Skien kommunes kulturpris.

Tveit har i tillegg hatt en rekke tillitsverv i skribentorganisasjonene, blant annet som styreformann i Norsk Forfattersentrum, leder av Skribentenes Fellessekretariat, formann i Norske Barne- og UngdomsBokforfattere, medlem av NBUs litterære råd og formann i Telemark Forfatterlag. Han arbeidet som journalist i Varden i Skien fra 1968–1975, før han ble han forfatter på heltid. 

Om romanen:

Den førtidspensjonerte Skiens-læreren Knut Oskar Pedersen er en særing og en einstøing, men når han begynner å fundere over hvem moren hans var, som tilbrakte de seks første årene av hans liv på mentalsykehus, og som deretter døde, begynner livet hans langsomt å endre seg. Han blir vennligere innstilt overfor naboene, og ikke minst, han får bedre kontakt med faren, som alltid har vært en lukket mann.

Dette er en underfundig, morsom og rørende roman, skrevet av en forfatter med en lang rekke utgivelser bak seg.Omtalte bøker