Vestfold er blitt en viseskatt rikere

Vestfold er blitt en viseskatt rikere

Det var mer enn fullt på Villa Møllebakken da Margaret Skjelbred tirsdag kveld lanserte sin rykende ferske visebok, «Og så går jeg over enga.»Visene i boka er alle tonesatt av musiker Øivind Lauritzen, som dessverre døde i 1999.

skjelbred sang

Denne kvelden ble han grundig æret av tidligere venner, kjæreste og kollegaer, og flere av de ferske visene ble urframført,  i regi av Olav Bødtker-Næss og Kenneth Eriksen.

skjelbred sjøbodkoret

Sjøbodkoret, for anledningen omdøpt til «Koret til Margaret» tok også turen innom for å hedre den avdøde komponisten, forfatter Margaret Skjelbred og den helt ferske bokutgivelsen.

skjelbred på scenen

Lansering av en visebokutgivelse inneholder selvfølgelig mye sang og musikk, men forfatteren selv nøyde seg med å gynge takten

- Jeg kan virkelig ikke synge, hevdet Margaret Skjelbred, - så det skal dere få slippe.  

Forfatteren var dermed omtrent den eneste i lokalet som ikke ganske raskt fant tonen med de nye visene. Det var allsang, kaker, gyllen drikke og en tydelig rørt forfatter som avsluttet kvelden med å signere flere titalls visebøker.

skjelbred signering

Tønsberg og Vestfold er blitt en viseskatt rikere, og for de som har lyst til å nynne på noen nye viser på nyåret, men ikke var tilstede i går. så er selvfølgelig viseboken å få kjøpt hos byens bokhandlere.Omtalte bøker