Vi gratulerer debutant Elin Dahling med Kulturrådinnkjøp av romanen "Opphav"

Vi gratulerer debutant Elin Dahling med Kulturrådinnkjøp av romanen "Opphav"

Det er bestandig spennende å vente på å få svar på om bøker vi melder opp til Kulturrådet blir innkjøpt eller ikke.  Har vi vært dyktige nok, har rådene vi har gitt forfatteren være riktige? Og ikke minst, har vi og forfatteren evnet å skape en så god bok at den passerer Kulturrådets trange nåløye? Vi vet jo hvor hardt forfatteren har jobbet, og VI mener jo selvfølgelig at bøkene vi melder opp bør bli innkjøpt. Men man vet jo aldri …

Desto mer gledelig er det når vi - som i dag - får positiv beskjed. Og ekstra morsomt er det når det er en debutant som blir innkjøpt!

Vi gratulerer Elin Dahling med både innkjøp og en aldeles strålende roman! 

Om boken:

30 år gamle Asta gjør det slutt med samboeren, selger leiligheten og sier opp jobben. Når videre studieplaner i Oslo går i vasken, setter hun kursen over det mektige Atlanterhavet, til brennheit sol, strender og jungel i Bahia, Brasil.

Der møter hun Tiago, som synes verden virker stor og utilgjengelig, og mulighetene begrensede. Nysgjerrige og lidenskapelige finner de styrke, i hverandre og i historien, til å bryte kulturelle barrierer, til å skape seg ei framtid sammen. For de er ikke de første skjebnen fører over oseaner, de er ikke alene om å måtte finne nytt fotfeste, om å måtte leve et liv de ikke har forestilt seg.

Handlingen i denne romanen spenner over 500 år og tre kontinenter. En fargerik fortelling, om intuisjon, lengsel, kjærlighet, og det universelle behovet for tilhørighet.Omtalte bøker