Vi gratulerer vår forfatter Finn Stenstad med "Reine ord"-prisen

Vi gratulerer vår forfatter Finn Stenstad med "Reine ord"-prisen

Finn Stenstad har i flere tiår utmerket seg som en av Norges mest aktive  bokanmeldere og litteraturformidlere. Siden 1981 har han vært litteraturkritiker og anmelder i magasiner, aviser og NRK. Fra 1998 har han vært Tønsbergs Blads hovedanmelder og litteraturkommentator.  Han har skrevet lærebøker, litteraturrelaterte verk og antologier, nå sist boken Litteraturformidling på Liv Forlag. Høsten 2016 ble han tildelt Den norsk forfatterforenings formidlingspris.

Denne helgen deltar han på litteraturfestivalen Reine Ord på Reine i Moskenes. Litteraturfestivalen har eksistert i 10 år og  Finn Stenstad har vært med like lenge. Under åpningen i går kveld ble han tildelt Reine Ord-prisen.

- Det finnes en her som har vært med år etter år. Han leverer alltid. Derfor går prisen til Finn Stenstad, sa Mustafa Can under åpningen.

Stenstad selv ble svært glad og overrasker over tildelingen.

- Det er en stor glede og veldig ære - overraskende, og litt ufortjent.  Tusen takk for en makeløs ære! (Sitat fra Lofotposten)

***

Om boken Litteraturformidling:

Denne boka handler om det å formidle litteratur. Den vender seg til alle som er opptatt av og driver med formidling av litteratur. Lærere, bibliotekarer og litteraturstudenter. I tillegg til fagstoffet bringer forfatteren en rekke kåserende kommentarer som på en enkel og ofte overraskende måte gir kunnskap om og innsikt i litteratur.



Omtalte bøker