Vi gratulerer vår forfatter Jens Haugan med Austmannaprisen

Vi gratulerer vår forfatter Jens Haugan med Austmannaprisen

I forbindelse med årsmøtet i Austmannalaget i Vågå laurdag 10. mars fikk Jens Haugan tildelt Austmannaprisen 2018. Austmannaprisen er en pris som blir gitt fra Austmannalaget til personer eller institusjoner som i tale eller skrift har fremmet nynorsk og norsk kulturarv. 

jens haugan

Jens Haugan var med og starte Hamar dialekt- og mållag i 2011, han har gitt ut barnebok på nynorsk «No kan du sove, vesle gut», skrevet teaterstykker som er framført ved Vennersberg skole i Kongsvinger, og arrangerer jevnlige nynorskseminar for lærere på Høgskolen i Innlandet. Han skriver også sanger på nynorsk, og har i tillegg skrevet over 500 kronikker/artikler og leserinnlegg.

Vi gratulerer Jens Haugan med prisen!

***

Om boken "No kan du sove, vesle gut"

«No kan du sove, vesle gut.» - Er det ikkje godt å kunne seie desse trygge orda etter ein lang og innhaldsrik dag der den vesle kroppen endeleg skal komme til ro og finne vegen inn i draumeland? Ein ser på det trøytte og nøgde barneandletet og vil gjerne gje nokon koselege tankar med på vegen. Kanskje vil ein også syngje litt. Teksten i denne boka kan ein både lese og syngje, eller ein kan sjå på bileta saman og dikte sjølv.

Barneboken er vakkert illustrert av Bente-Linn Bergene Huseby.

***Omtalte bøker