Visdom, blues og død på Forlagshuset under Kulturnatta

Visdom, blues og død på Forlagshuset under Kulturnatta

Til tross for at Forlagshuset ligger litt utenfor den vanlige «Kulturnattløya» hadde et femtitalls personer funnet veien til Skreppestad lørdag kveld. Det angret de neppe på.

Kvelden startet med boklansering av Liv Hege Refsdals siste utgivelse BokVisdom, der multikunstneren ble bokbadet av forlagets markedssjef, Frode Eie Larsen.

DSC_5341

På omtrent samme tid i fjor lanserte Liv Hege kortboka LivsVisdom, i år kom både oppfølgeren BokVisdom og en kalender for 2018, begge med små sjarmerende tegninger og fyndige visdomsord. Og skal man tro forfatteren tar det neppe slutt med det første, som hun sa:

-          Jeg har fullt av ideer i hodet til enhver tid, så det kommer helt sikkert mer.

 DSC_5412

Etter at bokbadet og signeringen var ferdig, entret vokalist og gitarist Roy Einar Dreng og Ronnie Gerrard på fele den improviserte scenen.

DSC_5407

Roy Einar Dreng og bandet hans har de siste månedene turnert rekke både lokalt, nasjonalt og internasjonalt med bandets egenskrevne musikk, og hadde ingen problemer med å fenge publikummet med sin irskinspirerte blues.

DSC_5408

Intimt, stemningsfullt, fengende og lekent.  Det var tydelig at de to musikerne hygget seg like mye som publikummet de gledet.

 DSC_5423

-          En fantastisk konsert, mente Kari-Mette Astrup og Rolf Christiansen. – Vi har hørt bandet til Roy Einar Dreng flere ganger før, men det blir ekstra fint når det blir så avslappet og nært som i kveld.

 DSC_5444

Deretter var det tid for nok et sceneskifte, denne gangen med selveste døden som gjest. 

DSC_5443-001

Presentert ved sandefjordingen Billy Hem og hans helt ferske bokutgivelse, «Et dødsfall om dagen forlenger livet.»

DSC_5431

Billy Hem ble bokbadet av Larsi Askevold – sammen er de også kjent som humorkonseptet «Paatalemyndighetene.» 

DSC_5378

Askevold  lurte selvfølgelig på hvor inspirasjonen til de ganske spesielle diktene kom fra, og forfatteren hevdet at de «bare kom», skjønt med en liten åpning for at det kunne ha sammenheng med en ørliten førtiårskrise ... 

Under krigen overlevde han ni pistolskudd 

Senere døde han av en hostekule

Uansett, kombinasjonen humor og død slo godt an hos publikum, som selvfølgelig fikk presentert noen av diktstrofene.  Og da kan man jo håpe at boktittelen holder det den lover, slik at alle får med seg neste års kulturnatt også...

 DSC_5446

Kveden ble avsluttet med «Åpen mikrofon» der tre poeter, Trond Hageberg fra Oslo

DSC_5457

og Bente-Linn Bergene Huseby og Fredrik Dieserud fra Sandefjord leste fra sine nylig utgitte eller snart kommende diktsamlinger. 

DSC_5455Omtalte bøker